maanantai 10. marraskuuta 2014

Tuli kallis reissu

Takana on mielenkiintoiset neljä vuorokautta Hollannissa, tarkemmin Amsterdamissa ja Haarlemissa. Reissusta tuli hiukan kalliimpi kuin olimme ajatelleet ja suurimmalta osaltaan ihan omaa tyhmyyttämme.

Ensinnäkin Herra Kirjoituksen kengät hajosivat jo ensimmäisenä päivänä. Sieviläiset olivat kyllä jo muutaman vuoden ikäiset ja olihan niillä kävelty jo melkoisesti, mutta silti harmitti, koska kengät olivat muutoin kuin uudet. Niin muutoin paitsi kantapäistä, jotka pettivät totaalisesti molemmista kengistä.


Oli siis pakko ostaa uudet kengät, hintaa vaatimaton 90€. Vaikka pakko tunnustaa, että nämä ovat kyllä tosi hyvännäköiset.

Minä puolestani varauduin huomattavasti lämpimämpiin keleihin, joten selvitäkseni reissusta ilman jatkuvaa hampaiden kalinaa, oli pakko ostaa sekä pipo että hanskat. Paikallisesta Hema-kaupasta ne käytiin hakemassa, neulesormikkailla oli hintaa 3,95€ ja pipolla 6,75€.


Koska Amsterdamissa satoi ja minä en sinne lähtiessä ollut parhaassa mahdollisessa terässä (menin edellisenä iltana tilaamaan pizzan, jossa oli rucolaa ja sain jonkinasteisen ruokamyrkytyksen, koska vietin aamun vessassa yrppäämässä maailman kieppuessa ympärillä), unohdin pakata sateenvarjot mukaan. Ne olivat siis matkalaukussa ja olisi vain pitänyt ottaa mukaan, mutta en ottanut. Koska Amsterdamissa satoi kaatamalla, oli pakko ostaa sateenvarjo. Siihen meni 10€ ylimääräistä.


Herra Kirjoituksen käytössä ollut laukku alkoi myös sanoa irti työehtosopimustaan ja ratketa saumasta. Toki laukku on ilmaiseksi koulutuksesta saatu ja useamman vuoden ikäinen sekä paljon reissannut, mutta sen koetan silti korjata, ettei kaikkea tarvitse ostaa uutta.


Kaikkein kalleimmaksi tulee kuitenkin todennäköisesti se, että Herra Kirjoituksen videokamera alkoi kiukutella. Kameralla on sen verran ikää, että takuu ei ole voimassa eli uuden hankinta menee ihan omaan pikkiin.

Niin ja tietenkin vielä yksi juttu. Onnistuin kadottamaan yhden muistikortin, sen johon olen kuvannut suurimman osan blogiin tarkoittamistani kuvista. Mikäli korttia ei parin päivän sisään löydy, on pakko ostaa sellainenkin uusi. Korttia enemmän harmittavat tietenkin kuvat, jotka katosivat kortin myötä.

Kortti onneksi löytyi ja ihan omilta jäljiltäni eli pitänee keskittyä siihen, mitä on tekemässä.

Ei kommentteja: