tiistai 18. marraskuuta 2014

Yksi vältetty ostos

Onnistuin sentään välttelemään edes yhtä ostosta, kuten aiemmin mainitsin synnytti uusi laukkuni uusia hankintatarpeita. Eihän laukku yksinään mitään ole - vaikka pukeudun värikkäästi, minusta ei ole sirkuspelleilyyn eli siihen, että pistetään kasaan punainen huivi, vihreät kengät, lilat sukat, ruskeat hanskat, beige laukku, harmaa vyö ja taivaansininen pipo ja väitetään, että se on harkitusti koottu ja tyylikäs kokonaisuus.

En varmaan koskaan pääse siihen tyylikkään pukeutumisen 11 pisteen sääntöön, jossa jokainen väri, kuosi ja yksityiskohta pisteytetään erikseen ja niiden yhteenlaskettu määrä ei saa ylittää yhtätoista. Tämä on kuulemma juju esimerkiksi herttuatar Caterinen pukeutumisessa. Yrittänyttä ei silti laiteta ja siksi yritän käyttää keskenään sopivia asusteita tai väriä yhdistettynä yhteen mustan, valkoisen, ruskean tai harmaan kanssa siis yksi noista ja yksi muu väri. Mustaan asuun voisin kyllä koota asusteiksi sellaisen sirkusyhdistelmän, jossa olisi kirkasta punaista, sinistä, vihreää ja keltaista, mutta se edellyttäisi ihan tiettyjä sävyjä ja äärimmäisen yksinkertaista eleetöntä mustaa asua.

Nyt kuitenkin ongelmana on turkoosi laukku. Laukun  väri on niin haastava, että kenkien löytäminen siihen lienee suoranainen mahdottomuus tai onnenkantamoinen, kuten kävi vihreän laukun suhteen. Täytyi siis miettiä muuta siihen asti, että kenkäongelma ratkeaa - olen niin vanhoillinen, että mieluiten paritan kengät ja laukun keskenään, vaikkei se muodikasta olisikaan.

Kaivelin omia laatikoitani ja muistikuvani piti tosiaan paikkansa, minulla oli jemmassa lähes laukunväriset hansikkaat. Kuvassa väri näyttää vähemmän yhteensopivalta kuin todellisuudessa, kiitos salaman, joka muuttaa mattaiset mokkahanskat vaaleammiksi ja killtävän laukun tummemmaksi. Marraskuun pimeydessä on turha koettaa kuvausta luonnonvalossa, minun kameravarustuksellani se ei vain toimi, joten laukku on kuvissa sininen, vaikka livenä turkoosi.

Huivien kanssa tilanne vain on surkeampi. Ei yhtään täydellisesti yhteensopivaa huivia, yksi kuviollinen sininen, jossa yhtenä värinä on kyllä täsmälleen oikea turkoosi, mutta vallitseva väri on sinistä.


Toinen huivi on sitten vastaavasti tummanvihreä (saatu Ievuskaiselta joskus) ja sekin näyttää istuvan kohtuullisesti laukun kanssa, vaikka on siis selkeästi eri värinen. Ehkä näillä pääsee pahimman kriisin yli -ainakin alkuun. Pitänee vielä kaivella laatikoita, jos vaikka löytyisi sopiva lankakerä ja pitää silmät auki kaupoissa ja kirppareilla, kun laukku on mukana, jotta pääsee tekemään vertailua. Kesäajaksi tulossa on kengänkoristeet ja korvikset laukun sävyssä, niiden tuunaamista aloittelinkin jo.

Isoista varastoista on joskus jotain hyötyäkin, ihan kaikkea ei tarvitse hakea kaupasta.

Ei kommentteja: