maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteriton joulukuu

Melko monessa blogissa on joulukuun iloksi tarjolla mitä hauskimpia ja kutkuttavampia joulukalenterijuttuja. Kuten jo pari päivää sitten totesin, minun joulukalenterinani tänä vuonna toimii työkalenteri, joka kertoo, miten usein pitää olla töissä.

Fyysisesti emme suinkaan ole ilman joulukalenteria, sillä meillä on kaksin kappalein "aamuaviisin" eli paikallisen maakuntalehden tarjoamia kalentereita, koska vanhempani antoivat meille omansa. Noiden lisäksi meillä on Star Wars suklaakalenteri ja partiolaisten joulukalenteri eli kyllä luukkujen avaamista piisaa.

Omassa elämässäni aion myös availla luukkuja ja pohtia erinnäisiä asioita monelta kantilta, voisiko sitä kutsua vaikka henkiseksi joulukalenteriksi. Ehkä jokusen haasteenkin voisi tälle kuulle näin joulun kunniaksi heittää itselleen, kuten vaikkapa pitkästä aikaa kuukauden mittainen ostosten seuranta, paljonko sitä tulee näin juhlakaudella kannettua ruokakauppaan vai pääseekö normaalia vähemmällä, kun pöperöi muiden pöydissä. Lisäksi puhuimme Herra Kirjoituksen kanssa vakavasti siitä, että kävisimme joulukuussa vain kahdesti ulkona syömässä - haasteensa siinäkin.

Samalla voisi seurata, saanko aikaiseksi kymmenen kulutuksetonta päivää tämän kaiken ostoshysterian keskellä. On myös ihan hyvä aika pohtia tulevaa, miettiä mitä ensi vuonna, mihin haasteisiin kannattaa napata kiinni jo vuoden alusta (väittäisin, että kosmetiikkapoistojen seuranta, poistuvat ja saapuvat tavarat sekä ruokakirjanpito olisivat sellaisia) ja mitä kannattaa vielä sulatella vähän pidemmälle vuoteen (esimerkiksi vuoden 2015 ostoslista) ennen kuin ne lyö lukkoon.

Ei kommentteja: