tiistai 30. joulukuuta 2014

Kosmetiikkapoistot 4/4 vuodelta 2014

Kun reiluun kuukauteen ei käytä muuta kuin perusshampoota ja suihkugeeliä, ei ole ihme, ettei tyhjiä purkkeja juuri kerry. Jotain sentään kuitenkin tälle vuoden viimeiselle neljänneksellekin.

Linna-shampoon suihkugeeli karpalontuoksuisena oli uusi ja ihan mielyttävä kokeilu, hammastahna sen sijaan tuttua vanhaa Oral-B:tä.Vevayn vadelmantuoksuinen kasvonaamio oli muuttunut sellaiseksi liisteriksi, että luovuin sen käyttöyrityksistä samantien ja päädyin normaalista poiketen pistämään puolikkaan purkin roskiin. Saman kohtalon koki pitkään laatikossa marinoitunut aurinkovoidenäyte. Huulipunat ovat Yves Rocherin miniversioita, tumma hylsyinen nimeltään Rouge Orient, joka minulta löytyy täysikokoisenakin ja valkoisessa hylsyssä olevan sävyn nimi puolestaan on Orchidée. Molemmat tavanomaisista käyttötuotteistani poiketen melko voimakkaita violetin sävyjä. Koska päädyin toteamaan, että minulla on huulipunia enemmän kuin omaksi tarpeeksi, en alkanut myöskään kaivelemaan loppuja hylsyistä, vaan pistin pois kuin huulipunaa lakkasi saatamasta puikosta tavalliseen tapaan.



Ihan oman lukunsa ansaitsee tuo kuvan keskellä oleva Anytimen kynsilakka. Se kun tuli kulutettua loppuun viimeiseen pisaraan asti ja säilyi myös hyvänä koko käyttöajan, siitäkin huolimatta, että lakan viimeisenä käyttöpäivä oli 5/2000!  Lakka oli siis täysin käyttökelpoista 14 vuotta viimeisen käyttöpäivänsä jälkeen, mitä ei todellakaan voi sanoa monen muun valmistajan lakoista. Muistan aikoinaan lukeneeni useammasta kuin yhdestä lähteestä juoruja siitä, että Lumene lopetti Anytime-sarjan valmistamisen ihan siitä syystä, että sen hinta-laatu-suhde oli yksinkertaisesti liian hyvä. Anytime kun oli aikanaan sellainen "teinimerkki", joka ei maksanut paljoa, mutta tuotteiden laatu oli vähintään yhtä hyvä ellei parempi kuin Lumene-tuotemerkin tuotteissa. Itse asiassa kaikki kokemukset, joita minulla on Anytimen-tuotteista, puoltavat tuota,  tuotteet ovat olleet todella hyvälaatuisia. Periaatteeni mukaan en ole etsinytkään rakkaalle Palukselleni korvaajaa, nyt on vaan sitten tultava toimeen ilman täydellistä lämpimänpunaista lakkaa. Lakan nimikin on siitä hupaisa, että minulta kesti kauan tajuta kyseisen paikan löytyvän Suomen kartalta, ihmettelin vain,  mistä olivat moisen nimen lakalle nappaisseet. Tiesin kyllä, että tuohon aikaan Anytimen kynsilakat nimettiin Suomalaisten paikkojen ja Lumenen luomiväripaletit perhosten mukaan, mutta en silti osannut yhdistää asioita.

On jotenkin odotettavaa, että jossain vaiheessa kuvaan ilmestyy tyhjä dödöpurkki, tällä kertaa kävi niin, että Herra Kirjoituksen dödö tyhjeni Hollannissa kesken reissun. Samaan kuvaan päätyivät myös matkalle mukaan ottamani meikinpoistoainenäytteet, molemmat merkkiä Dermosil. Toisessa oli meikinpoistoliina eli meikinpoistoainetta nesteenä ja toisessa meikinpoistogeeliä, joka riitti hyvin kahteen poistokertaan.

Mistä tietää kalliin ja halvemman hiusvärin eron. Ei välttämättä kestosta, mutta oheissälästä kylläkin.
Olen huomannut, että niihin vitosen luokassa tarjouksessa pyöriviin hiusväreihin kuuluu minimaalinen hoitoainepussi, kun taas kympin ja reilun kympin maksavissa tuotteissa hoitoainetta on mukana reilu tuubillinen, joka riittää useampaan kuin yhteen kertaan. Optimointina tässä asiassa voi pitää sitä, että ostaa joka toisen värin halpaa ja toisen kalliimpaa ja käyttää sitten siinä halvemman värin kanssa loput siitä kalliimman mukana tulleesta hoitoaineesta. Tällä kertaa vuorossa oli "halpaväri" ja kuten kuvasta näkyy, hoitoainetta oli näytepussillisen verran, kun meikäläisen kuontaloon värjäyksen jälkeen täytyy laittaa kunnon kourallinen.



Orlyn punainen kynsilakka oli pettymys, ei värinsä vaan koostumuksensa puolesta. Olen pitänyt Orlya laatumerkkinä, mutta tämän lakan kohdalla ei oikein voi laadusta puhua, se kun ei tahtonut kuivua millään, ei levittyä tasaisesti eikä myöskään kestää kynnellä paria tuntia kauempaa. Minun ainoa Orlyni, eikä uutta ole tulossa kovinkaan pikaisesti. Herra Kirjoitus onnistui käyttämään pikavauhtia loppuun myös Hollanista Hemasta ostetun suihkedeon, tuoksu oli mitä mielyttävin ja pienen pullon riittoisuus vähintäänkin kohtuullinen, sillä se kesti päivittäisessä käytössä liki kolme viikkoa. Valkoinen ja musta deo ovat tuttuja Dermosilin-tuotteita, aina yhtä luotettavia ja hyviä. Jälleen yksi täyttöpullo viiden litran kannun jämiä tyhjeni - olisikohan noita vielä pari jäljellä.

Yves Rocherin Seba vegetal kasvojen puhdistusaineen sain lahjaksi äidiltä. Tässä on tuote, jolle voi antaa plussaa mielyttävästä tuoksusta ja vihreästä väristä. Siihen ne plussien aiheet sitten loppuivatkin. Geelinä myyty tuote oli niin lirua etten olisi sitä geeliksi suurin surminkaan kutsunut ja tuon vetelyyden takia tuotteen riittoisuus kärsi, sitä kun tahtoi aina karkailla tuubista isompi annos kuin tarpeen. Puhdistustehokin oli keskinkertaista luokkaa, eli en välttämättä ostaisi uutta. System 4-sarjan hoitoaine oli tarkoitettu päänahan ongelmien hoitoon, erittäin tehokas ja riittoista tuote ja kallis - tämäkin oli äidin antama. Loppuun kulunut kulmakynä oli Oriflamen ja kerrankin voin estoitta kehua kyseisen firman tuotetta. Tästä kulmakynästä jäi väriainetta viimeisen teroituksen ja käytön jälkeen jäljelle sellainen pari millinen kiekko, kun noista yleensä jää vähintään sentin pätkä jota ei voi millään käyttää. Sävykin oli mitä parhain eli varmasti ostaisin toistekin. Pinkki suihkugeeli ja pieni hajuvesipullo ovat kaverit, molemmat Yves Rocheria Ode á la amour - sarjaa. En ehkä enää sortuisi ostamaan glitterillistä suihkugeeliä, mutta joskus sellaisen hankinta on ilmeisesti tuntunut hyvältä idealta, kun sellainen tuolta kaapista löytyi. Nyt kuitenkin loppuivat sekä suihkugeeli että hajuvesi samaan aikaan eli taidan siirtyä hetkeksi oodeista- johonkin muuhun tuoksuun.

Kun edellisen loppuneen huulipunan nimi oli Orchidee, niin pysytään edelleen kukkasissa. Ylläolevan kuvan minihuulipunan sävy on Rose de Caire, Kairon ruusu. Sellainen pinkihtävän punainen sävy.


Shampoota tyhjeni vielä vuoden lopuksi kahden pullon verran, Yves Rocherin Phytum Active ja pieni kultakorkkinen Orla Copacapana hotellista mukaan otettu pullo. Dermosilin suihkugeeli E on samaa hyvää laatua kuin muutkin tuon sarjan tuotteet eli sääli, että loppui. Palmoliven dödöpullo tyhjeni taas herra Kirjoituksen toimesta ja Pepanthenin vajaa Anti-Scar meni kälylleni, joka on käymässä läpi samaa rannekanavaleikkausprosessia kuin minäkin (ensimmäinen leikattu, toinen odottaa).


Yhteensä 24 tuotetta + näytteet viimeisten kolmen kuukauden aikana ja jokunen varsin vajaa pullo jäi vielä odottamaan ensi vuottakin.

Vuoden saldo on siis 105 tyhjentynyttä pulloa ja 23 näytettä. Uskomattomasti noita pulloja ja purtiloita vaan riittää, vaikka kuvittelenkin etten juuri osta niitä lisää - ilmeisesti sitten kuitenkin teen piilohankintoja tai saan tuotteita enemmän kuin tajuan.

Ei kommentteja: