maanantai 8. joulukuuta 2014

Oja keskellä pihaa

Putkiremontti on päätynyt siihen vaiheeseen, että on uusien vesi- ja viemäriliittymien rakentamisen aika. Se puoletaan tarkoittaa lisää rajoituksia elämään, ja niitä on tosiaan ollut viime aikoina tarjolla lisääntyvässä määrin. Jotta nuo liittymät saadaan kuntoon, on piha pakko kaivaa kokonaan auki ja se taas tarkoittaa sitä, että takapihalle ei pääse kuin kiertelemällä, jos sitenkään - autoa ei ole toivoakaan saada sinne tai sieltä pois.  Tämä siis jatkuu epämääräisen ennalta ilmoittamattoman ajan. Pidän sormet ja varpaat ristissä, jotta ei syty tulipaloa tai tule mitään muuta sellaista tilannetta, jossa joku onneton jäisi parvekkeelle loukkuun, koska kaikkien niiden jätelavojen ja ojien yli ei ole mahdollista ajaa pelastuslaitoksen autoja paikalle.

Periaatteessa siis joudumme olemaan maanantai päivän myös ilman vettä, toivottavasti emme sen pidempään. Meidän onneksemme se on meillä molemmilla työpäivä eli riittää kun varaa illaksi vähän hätävaravettä sekä kahvinkeittoa että vessaa varten, jos vaikka vesikatko jatkuu pidempään kuin tuon ilmoitetun yhden päivän verran. Huonompi tilanne on niillä talon asukkailla, jotka eivät ole työelämässä eivätkä voi siis paeta työpaikalle aikaa viettämään.

Vesikatkon lisäksi viikonloppuamme on kuormittanut autotallin tyhjäys. Saimme puolen viikon aikaan ilmoituksen, että autotalli pitää tyhjätä remontin takia. Ihanaa, todellakin ihanaa! Onneksemme se tarkoitti vain osan tavaroiden siirtämistä pois paikaltaan autotallissa, ei sentään koko tallin tyhjäystä. Lisää ja ylimääräistä työtä kuitenkin, sillä meidän tuurillamme tuo koskee vain ja ainoastaan meidän autotalliamme. On muuten moneen kertaan tullut kirottua tuon autotallin sattumista meille. Se on kulmatalli eli pikkuisen kapeampi kuin muut eli auton ovien aukominen on siellä haastavampaa kuin muissa talleissa, lisäksi sen kautta kulkevat nämä vesi ja lämpöputket, jotka vievät tallista tilaa. Auton peruuttaminen tuolta on tietenkin hankalampaa kuin muista talleista, koska toisella puolella todella lähellä on korkea seinä, jota pitää varoa. Oma lukunsa on sitten vielä jyrkkä ajoluiska, joka yhdessä autotallin lyhyyden (kiitos noille putkille) kanssa estää isomman automme säilyttämisen tallissa. Vuokra on totta kai sama kuin muissakin talleissa, joilla tälläisia "pikku" rajoitteita ei ole. Ainoa positiivinen asia, jonka tuosta keksin on se, että tallissa on kaikki seinät. Taloyhtiössämme kun osassa talleista puuttuu tallien välinen väliseinä eli luotto naapuuriin täytyy olla kunnossa, kun siellä pääsee kahdessa tallissa vapaasti käppäilemään miten vaan.

Lasken todellakin päiviä, milloin tämä kaikki on vihdoin ja viimein ohi ja päästään normaaliin asumiseen taas takaisin. Kesäkuuhun tuntuu olevan loputtoman pitkä aika, silloin periaatteessa pitäisi kaiken olla valmiina sekä putkiremontin, muun rempan ja vielä  sen jälkeisen suursiivouksenkin. Siihen asti siis pitäisi kestää tätä kaikkea pahenevassa kierteessä ja valmistautua siivoukseen ynnä muuhun mielenkiintoiseen. Elän jo haaveissani kesäkuun loppua, jolloin voin toivottavasti huokaista ja asettua aloilleni kotiin. Siinä vaiheessa lupaan istua pari-kolme iltaa kotona,  vain istua paikallani ja vaihtaa välillä huoneesta toiseen, katsella seiniä ja nauttia siitä, että saan olla siellä ilman pelkoa siitä, että seuraavan viikon aikana tulee vesivahinko tai ilmoitus uudesta remontista.

Ei kommentteja: