keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Porrii - eks tiä?

Sen verran on paikallisväriäkin tähän blogiin saatava, että kävin hakemassa lautapelikokoelmiimme taas yhden uuden pelin. Olen katsellut tätä kirppiksillä useammankin kerran, mutta hinnat ovat olleet sitä luokkaa, etten ole ollut niitä valmis maksamaan. Pelien runsaslukuisuus tuolla kun selittyy sillä, että kaikki tietyn ikäluokan tenavat ovat jonain kaupungin juhlavuonna - silloin hyvinä ja leveinä aikoina, kun oli vielä moiseen varaa - saaneet tämän pelin kaupungilta lahjaksi. En nyt muista oliko se esimerkiksi kuudesluokkalaiset vuonna 2008, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä, milloin ja ketkä sen saivat.

Kuulin työpaikalla juttua ehkä viikko sitten, että tämä peli oli ollut paikallisessa lastentarvikeliikkeessä tarjouksessa pikkujoulujemme aikaan, koska eräs työkavereistani oli sieltä sellaisen käynyt pukinkonttiin hakemassa. Välissä unohdinkin jo asian, mutta tänään päätin taivaltaa läpi tuulen ja tuiskun ja käydä hakemassa Porrii - eks tiä? - pelin kotiin, mikäli niitä saisi vielä tuohon edukkaaseen alle 5€:n tarjoushintaan.

Saihan niitä, joten nyt meilläkin on sitten oma paikallispeli. Vaikka edelleenkin väitän, että porilainen en ole ja porilaista minusta ei tule, taidan sittenkin olla pehmiämässä.





Kamalat kuvat, mutta ei tässä pimeydessä valitettavasti pysty parempaan - onneksi päivä alkaa taas kohta pidetä.

Pelattu ei vielä tätä olla, joten pelikokemuksesta, kestosta tai muusta en sen tarkemmin tiedä. Paketin perusteella voisi veikkailla sellaista perinteistä Trivial pursuit -tyylistä tietopeliä, sillä kolmiulotteisen pelilaudan lisäksi paketista pitäisi paljastua 300 kysymystä niin historiasta, kulttuurista, urheilusta, kaupungista ja kaupunkilaisista. Pelinappulat ovat teemaan sopien piru, karhu, ässäpelaaja, Pelle Hermanni, Neumann tai Ted Curson. Palkkioksi oikeista vastauksista saa Trivial pursuitin kolmioiden sijaan nahkiaisia, pärekoreja, kimbe-pelin, Porin Matin tai porilaisen (siis sen paahtoleipä teemakkaramätön) pelinappuloina tietenkin.

Ei kommentteja: