tiistai 20. tammikuuta 2015

Ensimmäiset laatat ostettu

Tänään on tehty isoja päätöksiä putkiremontin suhteen, sen vuoksi viime viikon itsekuriraporttikin on myöhässä.

Olemme tosiaan ostaneet ensimmäiset laatat eli kylppärin lattialaatat. Päädyimme tylsän beigeen väriin, ihan siitä syystä, että satun rakastamaan tylsää beigeä enemmän kuin räiskyvää mustaa tai sinistä tai muodikasta harmaata. Lisäksi päätimme sen, mitä tehosteita seiniin tullaan laittamaan. Peruslaatta kun tuli päätettyä jo vähän aikaisemmin, se on se kiiltävä valkoinen koossa 25x40 asennettuna vaakaan. Tänään tehtiin myös päätös siitä, että laatoitus ladonta on se normaali saumat kohdakkoin ladonta, vaikka hetken jo mietimme sellaistakin vaihtoehtoa, että olisimme käyttäneet tiiliseinä ladontaa. Jos koristeet ja tehosteet olisivat jääneet laittamatta, niin sitten olisimme varmaan päätyneet tuohon tiiliseinään, mutta nyt se tuntui liialta kikkailulta.

Nyt on sitten enää ratkaistavana wc:n istuimen asento, suihkukaappi ja peilikaappi sekä allas ja allaskaappi. Jos hyväksyisimme sen, mitä urakoitsija tarjoaa, ei ongelmaa olisi, mutta kun me niin kovin mielellämme ottaisimme 90x90 kokoisen suihkukaapin, joka taas tarkoittaa sitä, että asentaminen menee senttipeliksi. Toisaalta tiedän senkin, että jos emme miettisi tuota vaihtoehtoa ja teettäisi laskelmia noiden poikkeavien kalusteiden sopivuudesta, muistuttaisi se pienempi ahdas suihkukaappi siitä joka ikinen kerta, kun kylppärin oven avaa. Kun asia on kerran tarkistettu ja mahdollisesti todettu, ettei sovi, niin sitten se saa olla.

Laattojen laastin lisäksi on tullut tehtyä muitakin pieniä hankintoja. Kun Lidlissä sattuivat olemaan oviin ripustettavat pyyhekoukut tarjouksessa, ostimme sellaisia. Yhden isomman neljälle pyyhkeelle ja neljä pientä ukkoa kahdelle pyyhkeelle.


Vielä on jokunen hetki aikaa miettiä, miten nuo kalusteet sinne oikein laitetaan, ja kun päätös on tehty, katua ei saa. Se voi olla, että päästä lähtevät viimeisetkin hiukset ennen kuin päätökset on tehty.

Ei kommentteja: