keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Väsymys ja kiire, järjen viholliset

Viime viikolla sain jälleen huomata sen, miten helppoa on lipsua takaisin vanhoihin tapoihinsa. Erityisen helppoa tämä on silloin, kun väsynyt ja kiireinen - viimeksi mainittu pätee erityisesti ruoan kanssa. Tein sellaisen vähän pidemmän "yötä päivää töissä" -rupeaman ja jossain kohtaa vain huomasin hiljaisena hetkenä istuvani töissä koneella ja napsuttelevani tarjouksia ebayhin tuotteisiin, jotka olivat kyllä ihan kivoja ja halpoja, mutta joita ei tosiaan pitänyt ostaa.

Korissani oli hetken aikaa pari kymmentä tuotetta, erilaisia hiuskoristeita, kynsikoristeita ja muuta pientä kivaa. Kun tarjoukset oli tehty, en oikeastaan voinut enää muuta kuin toivoa, että joku muu huutaisi noista tuotteista enemmän. Osaan olin laittanut jopa hintavarauksen eli summan, mitä ko. tuotteista olisin valmis maksamaan, mikäli joku tarjoaisi enemmän kuin ensimmäinen tarjoukseni oli. Maksimisumma taisi olla taalan verran eli noin 0,80€ meidän valuutassamme.

Herättyäni siihen tajuntaan, että olin tekemässä jotain sellaista, mitä ei pitänyt, pistin sormet ja varpaat ristiin ja toivoin, että joku tosiaan tarjoaisi enemmän. Nyt näyttää siltä, että pääsin tuosta hairahduksestani kuin koira veräjästä ja kaikkiin kohteisiin on ilmestynyt joku muu, joka halusi ko. tuotetta enemmän kuin minä. Onneksi. En toki tarkoita sitä, etteikö olisi ollut ihana laittaa hiuksiin taas uusi panta, uudenlainen solki tai jotain, mutta siitä huolimatta olen tyytyväinen, että edes hetkisen verran vältyin lisähankinnoilta.

Nyt täytyy sitten pitää itsensä kiireisenä ja hankintojen sijaan yrittää mennä toiseen suuntaan ja käyttää kaikki liikenevä aika myynti-ilmoitusten laadintaan, jotta saisin edes vähän tavaraa kulkemaan pois päin. Olen nyt jo melkein sisäistänyt sen ajatuksen, että se raha, mikä niihin on joskus mennyt, on joka tapauksessa hukkaan heitettyä - sitä ei saa takaisin, joten on vain tyydyttävä siihen, että tavarat kelpaavat ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi jollekin. Jospa pikkuhiljaa alkaisin arvostaa entistä enemmän aikaani ja lopulta päätyä yhä useamman tavaran kohdalla siihen, että rahtaan ne suoraan pussissa Konttiin. Säästyy aikaa ja vaivaa minulta ja myyntituotto menee hyvään tarkoitukseen.

Joka tapauksessa ymmärrän nyt sen että väsyneenä ei selailla ebayta tai muita myyntipaikkoja, eikä nälkäisenä mennä kauppaan tai kuljeta alta kahden askeleen päästä ravintolan oven ohi. Lankeemus kun on joka tilanteessa aivan varma.

Ei kommentteja: