maanantai 9. helmikuuta 2015

Liikaa limeä

Muistan lukeneeni jostain, miten erilaissa ympäristöissä ihmisen silmä harjaantuu näkemään erilaisia värejä eri tavoin. Eskimot erottavat lumessa eri valkoisen sävyjä, beduiinit autioman hiekassa jne, meidän suomalaisten osana on ollut saada rikkaat vihreän sävyt.

Johtuuko sitten tuosta suomalaisten kyvystä hahmottaa eri vihreän sävyjä, aloin tuntea itseni aika epätoivoiseksi, kun sain uuden avainkoteloni. Olen parin viimeisen vuoden aikana päivittänyt kaikki "välttämättömyyteni" limen sävyihin (mikä tarkoittaa sitä, että kohta vaihdetaan väriä ja otetaan käyttöön mustaa, turkoosia tai punaista). Aika uskomattomalta tuntuu, että todellakin voi mahdollista, että yksikään hankkimistani tavaroista ei ole samaa sävyä minkään muun kanssa, vaikka niitä sentään on aika monta.

Kuvassa on kaksi puhelinkoteloa, lompakko, luottokorttikotelo, kolme kelloa ja tuo avainkotelo ja tosiaan kaikki eri sävyistä limen vihreää. Tämä kuva siis todistaa, että en tule toimeen ilman lompakkoa, kännykkää, avaimia ja kelloa. Myönnetään, vaihdoin toisen puhelimeni tuohon limenväriseen koteloon vasta avainkotelon saavuttua, kun halusin koko paketin samaan väriin. Sen pussukan olen saanut lahjaksi Nilsenin kuluttajapaneelista.



Ei kommentteja: