maanantai 2. helmikuuta 2015

Mitä kovempaa yrität sen korkeammalta putoat

Niinhän minä vuoden alussa kuvittelin, että lähestyvä putkiremontti pistää menot ja hankinnat aisoihin, mutta totuus iski vasten naamaa taas kun pyörittelin tammikuun ruokakuitteja. Menivät näppärästi siinä kirjanpitojen jatkoksi kuin huomaamatta, vietin näet rattoisan sunnuntaipäivän seurustelen kirjanpidon, kuittien ja verolomakkeiden kanssa.

Niin siis se tammikuun ruokakauppaosasto. Ensin kootut selitykset eli järjestin ruokabileet kymmenelle hengelle tammikuun alussa ja loppukuusta oli sitten vielä yhyeinen peli-ilta, jonne sinnekin tuli hankittua tarjottavaa. Kokonaisuudessaan ruokaan meni 191,39 euroa. Ihan kohtuullinen summa kaikki nuo extratilanteet huomioiden. Kun sitten lasketaan se herkkuperseily osasto kuiteista erilleen, alkavat kootut selitykset loppua: 85,73€. Puolet kuukauden ruokabudjetista ihan kaikkeen sellaiseen, mihin ei olisi tarvinnut. Ulkona olemme syöneet kaksi kertaa eli se osuus on tuosta herkkujen osuudesta noin puolet eli 42,10€, ei siis mitenkään valtava summa. Siltikin yli 40€ herkkuihin, vaikka niitä miten on tarjottu vieraille ja viety peli-iltaan on aivan liian paljon.

Tämä on edelleenkin minun akilleen kantapääni, miten vältän herkkujen ostamista. Lopetan kaupassa käymisen ja tilaan ruokatarvikkeet suoraan kotiin. Se taitaa olla ainoa keino, sillä Herra Kirjoitus on aivan yhtä heikko ja helppo lankeamaan kuin minäkin.

Enpä taida enää edes viitsiä esittää, että helmikuusta tulisi jotenkin parempi kuukausi, ei se näytä meno meillä muuttuvan, vaikka mitä tekisi.


2 kommenttia:

Herra Kirjoitus kirjoitti...

"Herra Kirjoitus on aivan yhtä heikko ja helppo lankeamaan kuin minäkin." Korjaus tuohon.

oikeampi on:
"Herra Kirjoitus on heikkompi ja helpompi lankeamaan kuin minä"

Herra Kirjoitus kirjoitti...

Kyllä tää näppis sitten on HUONO, kirjoitus vihreitä pukkaa ihan väkisin tuonne väliin... ;)