maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kynttilätalkoot osa 1

Jotenkin se sisäinen näpertämisen pakko iski vielä lauantaina, vaikka ehkä olisi ollut järkevämpääkin tekemistä. Sen pakon ajamana päädyimme pitämään taas sytykeruusutalkoita.

Ensimmäinen osa oli materiaalin lajittelu. Olen talven ja kevään aikana saanut lahjoituksia useammalta taholta, joten kynttilöitä ja jämiä on kertynyt parisenkymmentä kiloa. Kennojakin oli vanhoja varastoja ja myös uusia. Tästä siis lähdettiin. Monen monta sekalaista pussia, joissa oli kennoja, pakkanuslaatikoita, kynttilöitä ja vaikka mitä tuossa puuhassa tarpeellista.


Ensimmäisenä vaiheena oli sekalaisten kynttilöiden lajittelu suunnilleen värien mukaiseen järjestykseen. Valkoiset yhteen kasaan, punaiset toiseen, siniset ja lilat kolmanteen ja vihreät ja keltaiset omiinsa. Tästä vaiheesta ei ole kuvaa. Valkoista materiaalia oli tietenkin eniten, mutta seuraavaksi eniten oli punaista ja sitä sitten lähdimme työstämään.

Vanhoja ruusuja oli kyllä valmiina, mutta tuota punaista steariinia oli niin paljon, etteivät ne mihinkään riittäneet. Lauantaina tehtiin niin paljon kuin vanhoja ruusuja oli valmiina ja iltapuhteina värkättiin vähän lisää, joilla sitten jatkettiin sunnuntaina. Välillä tuntui, että minulla oli varsinainen Sarpatin lesken vakka käsissäni, sillä kävin tekemässä lisää ruusuja ja kastoin ja taas ne loppuivat kesken...jonka jälkeen tein vähän lisää ruusuja ja... Loppuihan se steariinikin sitten lopulta, mutta lopputulokseksi oli kertynyt liki pari sataa ruusua.

Ruusuista muutama meni lahjoituksina eteenpäin, mutta suurin osa on menossa hyväntekeväisyyteen arpavoitoiksi. Tämän verran niitä sitten lopulta oli.

Yllättävän punaisia noista tuli, vaikka osa kynttilöistä ei ollutkaan läpivärjättyjä punaisia. En myöskään lisännyt joukkoon väriä, nyt on tarkoitus tehdä arpavoittoja nollabudjetilla, joten värin ostaminen ei sopinut teemaan.

Ei kommentteja: