lauantai 30. toukokuuta 2015

Hopotus:Rasilaisen hapankaali, pataresepti

Pääsin mukaan Hopottajien kamppanjaan, jossa tarkoituksena oli kehitellä uusi hapankaali resepti Rasilaisen hapankaalista. Koska en ole aiemmin ollut vannoutunut hapankaalin ystävä, olin sen verran epämukavuusalueellani, että päätin osallistua. Tunnelmia kampanjan alkumetreiltä voit lukea täältä, KLIK.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen reseptivaihtoehdot valikoituivat kahteen piirakkaan tai pataan, joista sitten lopulta päätin valita lopulliseen "tuotekehitykseen" Hätäisen emännän nopean hapankaali-jauhelihapadan.
Alla olevassa reseptissä on tarjolla kaksi versiota, toinen enemmän sipuliseen makuun, toinen sellaisille, jotka eivät niin kovasti pidä sipulista.

Sipulisempaan Hapankaali-jauhelihapataan tarvitset:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pienempi rasiallinen Rasilaisen hapankaalia
400g jauhelihaa
1 tlk yrttistä tomaattimurskaa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl basilikaa kuivattuna
½ tl Provensen yrtit-sekoitusta
½ tl pippurisekoitusta
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa
2 rkl öljyä tai voita
pinnalle tuoretta korianteria ja persiljaa maun mukaan

Jos haluat vähemmän sipulisen version, unohda sekä sipuli että valkosipuli ja osta suoraan Rasilaisen purjo-hapankaalia. Käytä tavallisen hapankaalin tilalla, antaa juuri sopivasti hivenen sipulista makua.

Kuullota pilkottu sipuli ja murskattu valkosipuli voissa tai öljyssä. Ruskista jauheliha sipulien seassa. Sekoita mukaan tomaattimurska, hapankaali, sokeri ja suola sekä kuivatut yrtit. Anna kypsyä reilun vartin verran. Lisää ruokakerma, anna kypsyä vielä viitisen minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria ja persiljaa. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kera.

Meillä ruoka saavutti ristiriitaisen  vastaanoton, osa maisteluporukasta santsasi useamapaan kertaan, osa maistoi vain kerran ja totesi, että se riitti. Paras kommentti oli se, että kaksi ensimmäistä haarukallista maistui pahalta, mutta sen jälkeen maku muuttui ihan ok:si. Vastaanotto oli siis suunnilleen sellainen kuin hapankaaliin yleensä liitetyt mielikuvat: ristiriitainen. Yhdelle suuri herkku ja toiselle kauhistus.

www.rasilaisenhapankaali.fi
 #rasilaisen #hapankaali #hopottajat

Ei kommentteja: