tiistai 14. heinäkuuta 2015

Edistystä remontissa

Kerrankin on positiivisen suuntaisia uutisia remonttirintamalta. Hommat ovat edenneet melkoisen reippaaseen tahtiin. Makuuhuone valmistui viime viikolla - puuttuu siis enää kolme asiaa, joista kahta ei voi hoitaa ennen kuin eteinen on valmis. Nämä kolme ovat lattiasuojauksen purku, lattian vahaus ja komeroiden oviin tulevien vetimien kiinnittäminen, tarkoitus on siis palauttaa vanhat vetimet takaisin paikalleen. Nuo vetimet ovat "pikkuisen" ongelmalliset sikäli, että ovista on irroitettu muoviset 50-luvun vetimet ja niiden jäljiltä ovissa on 4x2cm kokoiset reiät. Asunnon aikaisempaa omistajaa, serkkuani, ei ole haitannut se, että oven nupit pääsevät elämään melkoisesti ja korkeuseroa viereisillä nupeilla saattaa olla liki pari senttiä. Minua ja herra Kirjoitusta tuo kuitenkin haittaa, vaikka uusien vetimien peitelevy peittää kyllä nuo ovessa olevat reiät, mutta silti tuo löysyys ja vetimien eri tasolla oleminen häiritsee, joten tarkoitus on kehitellä reikiin puupalaset, joihin nuo vetimet sitten tukevasti ankkuroidaan. Tuo onkin ainoa asia, mitä makuuhuoneessa vielä pääsisi tekemään. Lattiasuojausten purku ja lattian vahaus ei onnistu, koska keskellä lattiaa töröttävät niin lappeelleen nostettu sänky kuin eteisen iso lipastokin. Näitä taas ei saa mihinkään ennen kuin eteinen on kunnossa, joten siis se ensin.

Herra Kirjoitus onkin viime päivät ahkeroinut sen tapetinpoiston ja pohjamaalauksen kanssa - viivettä tuli jälleen kerran siitä, että jouduimme odottamaan viimeisiä korjauksia remontin tehneen firman tasolta useamman päivän - loppujen lopuksi työmaapäällikkö itse kävi ne tekemässä, mutta sittenpä ne tulivat kerrankin hyvin tehtyä. Nyt pohdin vielä sitä viimeistä tekemätöntä asiaa, jätänkö sikseen vai valitanko vielä senkin loppuun asti. Tässä välissä kun olen jo ehtinyt vaatia lisätöiden laskulle kuukauden ylimääräistä maksuaikaakin, perusteena mm. se, että korjaustyöt asunnossa ovat kesken ja tuohon vielä lisäksi halusin tarkan erottelun siitä, mistä lasku oikein koostui. Jos aivan rehellisiä ollaan, niin tuokin sieppasi - jotenkin se kuvaa firman tapaa hoitaa asioita niin hyvin. Tuollainen erittely kuuluisi toimittaa asiakkaalle kuin manulle illallinen, ihan pyytämättä ja sen kuuluisi vielä olla huomattavan paljon tarkempi kuin se, mitä me saatiin, mutta olkoon se tällä kertaa. Turha sanoakaan, että kyseistä firmaa, olkoon vaan suomalainen ja paikallinen, en suosittele kenellekään, vaan kehotan välttämään viimeiseen asti.

Onneksi oma remonttimiehemme on toista sorttia, äärimmäisen tunnollinen ja tarkka eli hänen työnsä jäljestä ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa ja suositella voisin kenelle tahansa ja mihin hommiin tahansa.

Tänään sain sitten ilokseni jo aamupäivällä töihin viestin, että herra Kirjoitus ja remonttimiehemme aloittavat tapettien laittoa eteiseen. Jos kaikki on mennyt todella hyvin - tapetti on raitaista, eikä siis vaadi kuviokohdistuksia tms. kikkailuita - niin minua saattaa kotona odottaa tapetoitu eteinen. Mikä puolestaan tarkoittaisi sitä, että voisin aloittaa lattialistojen pesemisen ja maalaamisen. Harmillisesti huominen työpäivä on sitten taas sellainen reilun kellonympäryksen mittainen, joten sen jälkeen ei paljon jaksa remonttihommiin panostaa, sen sijaan olen ajatellut ponkaista maailmanpyörän kyytiin ja katsella lennokkaita maisemia huomenna illalla.

Ei kommentteja: