perjantai 7. elokuuta 2015

Remontti-reality 0.1

Vielä kerran remontti, remontti ja remontti. Muutama tekstin pätkä aiheeseen liittyen on vielä tarjolla ja sen jälkeen lupaan haudata aiheen ainakin hetkeksi.

Lähtötilannehan meillä oli seuraava, n. 15 vuotta sitten täydellisesti remontoitu isohko kerrostalokolmio 50-luvulla rakennetussa talossa, johon tuli täydellinen putkiremontti. Meidän runsaasti muutoksia kokeneessa asunnossamme se tarkoitti keittiön, eteisen, työhuoneen ja kylpyhuone-wc:n täydellistä tyhjäämistä remonttia varten. Putkiremontti kesti meidän asuntomme osalta n. 4,5kk, josta kolme kuukautta sellaista aikaa, ettei asunnossa voinut asua. Tuona aikana siis uusittiin asunnon putkisto kokonaan, kylpyhuoneen pinnat kokonaan ja lisäksi sähkötöitä esim. liettä ja astianpesukonetta varten. Loput puolitoista kuukautta menikin sitten remppafirman tehdessä korjauksia, joita sai odottaa, joista sai vääntää ja lopuksikin jäi p:n maku suuhun, mutta ei siitä sen enempää.
Samaan kaaokseen sitten päätimme remontoida kodin pinnat uusiksi, koska aika ja kaupungin noki olivat tehneet tehtävänsä. Itse tapetit ja muut olivat suurimmalta osaltaan kuoseiltaan sellaiset, että ne olisivat kelvanneet edelleen ja keittiön sekä eteisen osalta pyrimmekin löytämään mahdollisimman samankaltaiset. Ihan samanlaisia ei löydetty, vaan jouduimme tyytymään vähän leveämpiin raitoihin. Olohuoneeseenkin yritimme etsiä mahdollisimman samankaltaista tapettia, mutta 86 euron rullahinta sai tyytymään halvempaan vaihtoehtoon.
Nyt ollaan siis siinä vaiheessa, että remontin osalta on valmista. Keittiö ja olohuone ovat noin 90% kunnossa, mikä tarkoittaa sitä, että olohuoneesta puuttuvat taulut seiniltä ja verhot ikkunasta, keittiöön pitäisi purkaa vielä jokunen astia laatikko astioita. Kasvikset ovat edelleen osittain päivähoidossa serkkuni ja työkaverini luona, jioten nekin pitää sieltä jossain vaiheessa kotiuttaa.

Ei kommentteja: