maanantai 3. elokuuta 2015

Säilytyslaatikot nollabudjetilla

Hankkiessamme uusia kylpyhuoneen kaappeja ajattelimme vetokorit ehdottoman käteviksi kaappien sisuskaluiksi. Niin ne itse asiassa kyllä ovatkin, äärettömän käteviä siis. Se, mitä emme tulleet ajatelleeksi on niiden rakenne, sillä korissahan on tietenkin reikiä. Reikä taas on aukko, josta kaikki pienet tavarat putoilevat pois... huono yhtälö sillä kohtaa, kun tarkoituksena oli säilyttää noissa allekirjoittaneen huulipuna-, kynsilakka- tms. tilpehöörivarastoa. Ne eivät pysy koreissa, vaan pitäisi ensin sijoittaa johonkin toiseen koriin, pussukkaan tai vastaavaan ja niiden kanssa tulee taas sitten se ongelma, että ne eivät ole noihin vetokoreihin optimaatisen kokoisia, vaan jää hukkatilaa ja se jos mikä on minulle kauhistus.

Mittailin, kääntelin, vääntelin ja mietin. Kauppaan en halunnut lähteä, koska tarkoitus on, että jossain vaiheessa on vähän väljempää, eikä sitä täyttöä ääriään myöten enää tarvita. Hetken pohdittuani päädyin taas työnantajan roskien puoleen. Meille töihin tulee tavaroita laatikossa, joka on sisäpuolelta puhtaan valkoinen ja ulkopinnaltaan valkoinen harmain painatuksin. Laatikko on sellaista ohutta pahvia ja mallia saapaslaatikko, ei siis erillistä kantta, vaan kansi ja pohja kiinni toisissaan. Tutkailtuani otin yhden sellaisen roskiin menossa olevan laatikon töistä mukaani ja sovitin. Mitoiltaan se oli sopiva, mutta printtipinta ei oikein houkutellut, joten purin laatikon ja käänsin sen. Printit sisäpuolelle ja valkoinen pinta ulos ja hyvältä näytti. Koska laatikko oli kaappeihin nähden vähän liian korkea, katkaisin laatikon ja sain vielä yhden väliseinänkin koriin samaan kauppaan.

Ainoa ostomateriaali, jota jouduin käyttämään oli kaksipuolinen teippi. Tämä kyseinen tapaus tuli huonekaluhuopapaketissa kylkiäisenä ja osoittautui laadultaan niin surkeaksi, ettei sitä oikein mihinkään muuhun voinut käyttää (yritin pistää sen avulla pyyhekoukkuja seinään - pysyivät n. 10 min. Vaihdoin toiseen teippiin ja ovat olleet seinässä jo useamman päivän). Tuossa se toimi kuitenkin ihan hyvin, kun siihen ei kohdistunut suurta rasitusta, vaan liukukorin seinät tukivat pahvilaatikon hyvin sisälleen.

Ensimmäisen onnistumisen jälkeen otin tietenkin talteen useamman laatikon ja nyt meillä on jo neljä sisuslaatikolla vuorattua koria.

Kuvia lisään jossain vaiheessa, kunhan kamera ensin muuttaa takaisin kotiin ja saan sen akut ladattua.

Ei kommentteja: