tiistai 1. syyskuuta 2015

Syyskuun erityistavoitteet

Jospa sitä yrittäisi tätä kautta motivoida itseään taas parissakin asiassa. Ensimmäiseksi se, että emme osta yhtään muovikassia kaupasta syyskuun aikana. Jossain vaiheessa viime syksynä päästiin jo melko hyvään tilanteeseen sen suhteen, että emme ostaneet muovikasseja ja roskipussiläjäkin oli sellainen järkevänkokoinen. Nyt niitä on taas kertynyt niin paljon, että on fiksua jättää kassit ostamatta ja käyttää kestokasseja (niitäkin jouduimme pakosta tässä rempan aikana ostamaan, joten niistäkin on ylitarjontaa). Muovipussit kyllä onneksi poistuvat sitten aikanaan roskien mukana, mutta siitä huolimatta en näe järkeväksi sellaista viiden vuoden roskapussivarastoa.

Toinen tavoite on ruokahävikin nollaaminen. Liian paljon on tullut kesän aikana kipattua ruokaa roskiin, kun ei ole muka ehtinyt valmistaa sitä loppuun tai syödä ajallaan. Nyt siihen kuitenkin tulee muutos ja ruokahävikki pistetään loppuvuodeksi nolliin, samoin pyritään hyödyntämään nyt jo ääriään myöten pursuilevaa pakastinta eli vähennetään kaupassa juoksemista.


Kolmas tavoite on sitten se puoli tuntia liikuntaa joka viikko. Tekosyitä mä osaan kyllä keksiä, mutta nyt on ihan pakko potkia itsensä liikkeelle, kun kyse ei ole kuin yhdestä kerrasta. Siis yksi puoli tuntinen työmatkojen lisäksi ja siihen päälle se, että hissiä ei käytetä. Ei sen pitäisi olla niin kovin vaikeaa. Ei pitäisi, mutta jotenkin se vaan tuntuu ihan äärimmäisen ylivoimaiselta tässä kohtaa, en ymmärrä, mikä siinä oikein on, ei se suorittaminen sinänsä ole vaikeaa, vaan aloittaminen ja lähteminen.

Tiedän selittäväni itselleni, että mitkään hommat ei edisty, jos mä luuhaan lenkillä, vaikka totuus on, että paljon paremmin sitä jaksaa, kun liikkuu edes vähän. Niin kauan kuin on kauniita syysilmoja, niin kannattaisi tosiaan nauttia niistä ulkona, sillä marraskuun räntäsateessa sitten voi olla sisällä ja vielä ihan hyvällä omalla tunnolla, jos siltä tuntuu.


Näistä lähdetään nyt liikkeelle ja katsotaan, josko tässä kuussa onnistuisi.


Kuvituksena netistä lainattuja syysmaisema kuvia, joiden on tarkoitus toimia lisämotivaattorina sillä ajatuksella, että eikö tällaisesta kauneudesta kannattaisi nauttia.


Ei kommentteja: