maanantai 21. syyskuuta 2015

Nuukailuvinkki: näin korjaat luomivärin

Tämä niksi on kyllä jo vanha ja monissakin kosmetiikkablogeissa nähty. Oli kuitenkin pakko kokeilla, kun onnistuin rikkomaan todella pitkään meikkipussissani pyörineen ja minulle niin rakkaan Stargazerin lunarscape luomivärin. On se uskomatonta, luomiväri pyöri pussissa vuosia ja sitten kun menin mainitsemaan sen olleen siellä iät ajat ja säilyneen ehjänä, niin johan rikkui...

Pidän kuitenkin kyseisestä luomiväristä niin paljon, että olin valmis näkemään vähän vaivaa sen uudelleen kuntoon saattamiseksi.

Korjaamiseen tarvitaan rikkoutunut luomiväri, puuteri tai poskipuna, vähintään 70% alkoholia sisältävä neste (joka siis voisi olla vaikka ihan juotavaa viinaa, itse käytin kuitenkin desinfiointiainetta), sekoituskuppi ja joku sekoitin.


Rikkunut tuote murskataan kupissa aivan jauheeksi ja jauheen sekaan lisätään hyvin vähän kerrallaan tuo neste ja sekoitetaan huolellisesti. Toisissa ohjeissa sanotaan, että pitäisi olla tahnamaista, mutta minun annostelukäteni petti ja tulos oli enemmän lietemäinen kuin tahna. Kaadoin sen silti tuohon luomivärirasiaan ja jätin kuivumaan. Jos seos on enemmän sellainen tahna, on syytä painella tarkkaan ilmakuplat pois massasta, jotta kakusta tulee tiivis.

Tässä on sitten lopputulos, päivän kuivumisen jälkeen aivan eheä ja toimiva luomivärinappi.


Sama ohje toimii myös puuterilla, poskipunalla tai millä tahansa jauhemaisesta napiksi tiivistetyllä kosmetiikkatuotteella.

Niin ja jos joku ihmettelee, miksi määrä lisääntyi vajaasta täyteen nappiin, niin voin paljstaa, että murskasin Stargazerin sekaan vevayn mustan miniluomivärinapin, jota en koskaan muutoin olisi käyttänyt. Tarkoituksena oli sitoa tuota lorahtanutta nestettä ja saada käyttöön väri, jota muutoin hankalan kokonsa takia en olisi käyttänyt.

Ei kommentteja: