lauantai 19. syyskuuta 2015

Remonttireality viimeinen osa

Remontin valmistumisesta on jo useampi kuukausi, joten olemme kohtuullisen kylmä rinki takapuolessa odottaneet kirjettä, jossa on isännöintitoimiston leima. Ne kirjeet kun eivät yleensä tiedä hyviä uutisia, vaan aina maksettavaa ja lisälaskuja. Tällä kertaa olemme kuitenkin suorastaan odottaneet sitä kirjettä, jotta vihdoin ja viimein saisimme tietää remontin todellisen loppusumman.

Tulihan se sieltä lopultakin. Kerrankin tuollainen isännöintitoimiston kirje tarjosi positiivisen yllätyksen. Remontin loppusumma oli karvan verran alle 39 000€ eli kuutisen tuhatta vähemmän kuin olimme varautuneet. Lisäksi tuosta summasta puuttuu vielä meille maksettavat palautukset omista hankinnoista eli lattialaatoista, suihkukaapista, lavuaarista, peilikaapista jne. Ne toivottavasti tekevät sen vajaan tonnin verran eli remontin kokonaiskustannuksiksi jäisi 38 000€.

Jos tästä remontista pitää löytää talopesulan lisäksi toinen positiivinen asia, niin se on sitten tuo huomattavasti halvempi kokonaiskustannus - eihän tuo ole kuin 19 000 nokkaa päälle. Se kuulostaa heti paljon vähemmältä kuin se 23 000€, jota odotimme.

Olisikohan se sitten tässä, putkiremontti julistetaan loppuun käsitellyksi ja normaali elämä saa vihdoin ja viimein alkaa.

Ei kommentteja: