tiistai 27. lokakuuta 2015

Pitkät ja lyhyet hiukset

Nyt kun olen taas vaiheessa, jossa kriiseilen hiusteni kanssa sitä, pitäisikö tukka kasvattaa kunnolla pitkäksi vai leikata reilusti lyhyeksi, on ehkä hyvä listata kummankin puolen plussia ja miinuksia.

Aamulla tai liikkeelle lähtiessä pitkät hiukset ovat ehdottomasti kätevämmät, vaikka ei uskoisi. Pitkien hiusten laittamiseen tarvitaan harjaus ja maksimissaan minuutti ja ne ovat fiinisti nutturalla tai muuten malliin laitettuina. Itse asiassa uskoisin osaavani toista kymmentä erilaista kampausta, jotka saisin toteutettua pitkiin hiuksiin alta minuutin. Lyhyiden hiusten kanssa aikaa menee huomattavasti enemmän, ne kun pitää harjata, muotoilla, tupeerata jne., jotta pysyvät mallissaan.

Pesu ja tökötit. Pitkille hiuksille riittää pesu kahdesti viikossa, miinusta toki siitä, että niiden kuivuminen vaatii useamman pyyhkeen ja todella paljon aikaa. Niiden pesemiseen kuitenkin riittää shampoo ja hoitoaine, eivät vaadi erikseen mitään tököttejä. Lyhyet hiukset pitää pestä useammin, joko käytetyistä hiustuotteista tai jostain muusta syystä johtuen. Toki ne sitten kuivuvat nopeammin, mutta vaativat föönauksen malliin päätyäkseen. Niin ja ne kaikki tökötit, ei puhettakaan, että pelkkä shampoo ja hoitoaine riittäisi. Viimeksi hiuksia pestessäni ja laittaessani aloin oikein miettiä, että onko tässä mitään järjeä; shampoon ja hoitoaineen jälkeen latasin hiuksiin muotovaahtoa, lämpösuojasuihkeen, muutaman pumppauksen root lifting sprayta ja kuivatuksen jälkeen vielä vahaa ja lakkaa... Eikä ajaksi todellakaan riittänyt minuutti, eikä edes kaksi. Ja siltikin minusta tuntuu, etteivät hiukset oikein pysyneet kuosissaan - voi tosin johtua siitäkin, että hiukset ovat venähtäneet liian pitkiksi suhteessa malliinsa.

Lyhyiden hiusten ongelmana on tietysti myös se, että niiden takia joutuu käymään parturissa enemmän kuin kerran vuodessa, jotta ne pysyvät mallissaan. Toisaalta pitkät ovat sellaiset, että niitä tulee pidettyä aina kiinni. Lyhyiden hiusten värjäämiseen riittää purkillinen hiusväriä, kun taas pitkät vaativat kaksi tai kolme purkkia.

Plussien ja miinusten lista taitaa olla aikalailla tasan. Tällä kertaa taidan kuitenkin kallistua vielä tuonne lyhyiden hiusten suuntaan, voin aloittaa kasvatuksen sitten kun tukkamönjävarastoni on käytetty loppuun.

Ei kommentteja: