keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Konkretisoitu ongelma

Ehkä nämä kuvat näyttävät sen, miksi minun on niin kovin vaikea luopua ostamisesta tai ehkä paremminkin halvan tavaran haalimisesta. Samalla se selittää sen, miksi "älä osta mitään" - vuosi tuntuu niin kovasti haasteelliselta.

Meikit ovat ilmaisia, saatu lahjoituksena (yllätys, yllätys) naamakirjan kautta kahdelta eri lahjoittajalta. Kyllä näillä värjää melkoisen määrän sytykeruusuja.


Langat ja puolivalmiit työt on vaihdettu elintarvikkeilla, joiden kokonaisarvo oli noin kuusi euroa (siis vähemmän kuin kalleimmat noista kokonaisista keristä yksinään maksaisivat). Kasassa on Novitan harmaasävyistä Keloa yksi kokonainen kerä, parin kerän loput, joista tulee yhteensä yksi kokonainen ja valmiit pipo ja tuubihuivi, jotka menevät purkuun. Kaikkiaan varmaan 500g lankaa, joka huutelee haluavansa muotoutua appiukon uusiksi tossuiksi. Kaksi kerää viininpunaista Tenneseetä ja pari vajaata viininpunaista kerää kimalteella.


Pinkkiä puuvillalankaa on vajaa kerä ja kaksi virkattua reilunkokoista lappua. Pistän nuo laput suoraan tiskiräteiksi langat pääteltyäni, vaikka ovatkin vähän isoja siihen käyttöön, mutta voihan niihin kuivata vaikka astioita taikka hedelmiä. Vaaleanpunaista puuvillalankaa on kerän verran sekä merseroitua että merseroimatonta. Novintan musta-turkoosia Noki-lankaa on kokonainen kerä ja toinen kudottuna tuubihuiviksi - jotenkin minusta tuntuu, että nämä muotoutuvat isän yösukiksi, noita lankoja täydennetään sitten vielä tummanruskealla Seiska veikalla, jota sitäkin löytyi paketista  nimellisesti vajaa kerä.

Vaaleanpunaista mohairia oli vajaa kerä ja siinä kiinni oleva joutinneuleinen palanen, jonka armottomasti pistin purkuun. Olin jo onnekkaasti ehtinyt unohtaa, miten inhottavaa mohair-lanka on purkaa, muutamakin kirosana oli karata ilmoille ennen kuin selvitin tilkun loppuun.

Valkoista puuvillalankaa oli paitsi pari kokonaista kerää, myös useampi erilainen tilkku. Valkoinen ruskeilla raidoilla meni päättelyyn, samoin valkoinen violetein raidoin ja kolme koko valkoista myös - ne päätyvät tiskiräteiksi, vaikka valkoinen väri ei paras mahdollinen siihen käyttöön olekaan. Tilkkujen mallikin on vähän niin ja näin, raidalliset kun ovat suorakaiteita, mutta en silti halua purkaa niitä, koska työn jälki on siistiä. Sama tilanne on noiden kahden muun valkoisen tilkun kanssa, pieni isoäidinneliömallilla tehty tasku on pikkuisen liian pieni ja pitsineule taas on melkoisen pehmeää ja kasaan vetäytyvää neuletta.


Beigen  puuvilla-akryylisen liinan pistän todennäköisesti jossain vaiheessa purkuun, beigeä puuvillalankaa paketista löytyi myös vajaan kerän verran. Purku uhkaa myös oliivinvihreä- ja ruskearaitaista tuubia, mutta annan sille mahdollisuuden marinoitua laatikossa hetken, jos se vaikka haluaa muotoutua joksikin muuksi. Violetin puuvillaisen isoäidin neliön ja pienen oliivinvihreän tilkun aion myös täydentää tiskirätiksi. Ei sitten hetkeen tarvitse tehdä niitä, vaikka vähän aikaa sitten ostinkin kolme kerää puuvillalankaa niitä varten. Lisäksi mukaan kuului pussillinen huopalangan pätkiä, jotka pistän kiertoon eteenpäin.

Mielestäni tein hyvät ja edulliset kaupat ja sain paljon valmista, joka säästää minulta monta hetkeä aikaa ja kuitenkin pääsen tekemään kaikkea kivaa.

Ei kommentteja: