lauantai 14. marraskuuta 2015

Kosmetiikkamerkki Vevay

Ensimmäisen kerran törmäsin kyseiseen merkkiin joskus varhaisessa aikuisuudessa. Ihastuin nimenomaan tarjouksessa olleeseen monikäyttöiseen isoon meikkipalettiin, jonka sai ostaa kohtuullisen edullisesti. Myös seuraavan kuukauden paketin muistan hyvin, sillä se sisältäsi Purple violet sarjan ihanasti orvokille tuoksuvia juttuja. Paketissa taisi olla suihkugeeli, vartalovoide ja hajuvesi kaikki sellaisissa kirkkaan violeteissa purkeissa, hajuvesi toki oli läpikuultavassa lasipullossa, mutta siinäkin oli violetti korkki. Ne tuli käytettyä kaikki viimeiseen pisaraan asti. Toisesta tarjouspaketista ei ole muuta mielikuvaa kuin se, että se oli pettymys ja meni palautukseen. En kykene muistamaan, mitä odotin ja mitä sain, mutta joka tapauksessa paketista tuli jotain aivan muuta kuin olin odottanut ja erosin saman tien heidän "kerhostaan".

Tuosta meikkipaletista ei ole kyllä kuin hyvää sanottavaa, sillä se toimi luotettavana kaverina useammalla ulkomaanreissulla ja päätyi blogiinkin useamman kerran, esimerkiksi täällä, täällä ja täällä. Tuon paletin käytin tosiaan lähes kokonaan loppuun.

Jokunen vuosi ensimmäisen kokeilun jälkeen päätin kokeilla uudelleen, jälleen meikkipaletin houkuttelemana. Toinen kokeilu päättyi samanlaisissa tunnelmissa kuin ensimmäinenkin, tosin sillä erotuksella, etten edes testannut meikkipalettia, vaan jätin sen kaappiin odottamaan vuoroaan päästä käyttöön ensimmäisen loppuessa.

Koska en usko mitään pienestä, tein kolmannenkin kokeilun ja sillä kertaa päätin, että se oli tasan viimeinen kerta. Sain tutustumistarjouksena viisi tuotetta, joista yhdestä oli päivämäärät menneet jo reilusti ennen kuin se minulle saapui ja kaksi muuta oli aivan hilkulla. Arvatkaapa miten Vevay toimi? Eivät ainakaan pahoitelleet sitä, että olivat lähettäneet minulle vanhentuneen tuotteen ja pari sellaista, jotka olivat melkein vahentuneet. Sain kommentin, että voisin vähentää vanhentuneen tuotteen osuuden laskusta ja that's it. Ei minkäänlaista muuta kommenttia. Maksoin laskun - kokonaan - ja ilmoitin samantien, että pitäkööt kerhonsa, minua ei enää tarvitse lähestyä missään muodossa.

Jokunen hetki - ehkä puoli vuotta sitten - sain kaveriltani vielä yhden Vevayn meikkipaletin. Sen värit olivat kuulemma ihan jotain muuta kuin hän oli mainoksen perusteella odottanut. Palettia ei ollut edes testattu juuri tästä syystä. Ihan mielenkiinnosta vertasin kyseistä palettia siihen, joka minulla oli marinoitunut kaapissa ja päässyt käyttöön tuon ensimmäisen paletin loppumisen jälkeen.

Pakko myöntää, etten ollut uskoa havaintojani todeksi. Ensimmäinen palettini oli melko laadukas, sellainen 8½ arvosanan paketti, minulla nykyäänkin käytössä oleva oli korkeintaan 6½ laadultaan ja tämä uusin enää luokkaa 4-. Mitä ihmettä tässä muutaman vuoden kuluessa on tapahtunut. Sen voisin vielä jotenkin ymmärtää, että tuon keskimmäisen paletin laatu olisi kärsinyt kaapissa makuutuksesta, mutta kolmas paletti oli aivan uusi ja laadultaan p***aa. Luomivärinapeista ei irronnut väriä ja se, mitä irtosi ei pysynyt luomella vaan karisi samantien pois. Lisäksi pigmenttiä oli värissä tuskin nimeksikään. Kumpikaan näistä uusista paleteista ei missään tapauksessa palvelisi vastaavassa käytössä kuin tuo aikaisempi luottopalettini. Itse asiassa pistin jälkimmäisen ihan suosiolla kynttilävärien kasaan ja totesin, ettei kannata käyttää aikaa ja vaivaa siihen, että sillä jotain yrittäisi meikata.

Tulipa sitten varmistettua sekin, että olin tosiaan oikeassa sen kolmannen kokeiluni jälkeen eli on viisainta pysyä erossa kyseisestä firmasta. Näin siitäkin huolimatta, että huuto.netistä ostamani puuteri oli ihan ok laatua, tosin senkin loppumisesta on niin kauan aikaa, että se saattoi olla silloin vanhaan hyvään aikaan tehty.

Yleensä pyrin blogissani siihen, etten kommentoi ainakaan näin paljon, jos on jotain huonoa sanottavaa, mutta nyt laadun romahdus oli sen verran ilmeinen ja valtava, etten voinut olla kirjoittamatta. En siis suosittele kyseistä kosmetiikkamerkkiä kenellekään.

Ei kommentteja: