sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Ruusuinen sunnuntai

Olen tässä syksyn mittaan ahkeroinut autossa istuessani, hiljaisina iltoina, yön hämärässä ja muutoinkin kananmunakennoista ruusuja. Viikonloppuna totesin niitä kertyneen kuusi muovikassillista. Tästä syystä päätin viettää ruusuisen sunnuntain "ruusujen paistamisen" merkeissä. Tuo isäni lanseeraama termi tarkoittaa tietenkin munakennoruusujen kastamista steariiniin.

Valitettavasti minulla ei ole kuvaa siitä meikkimäärästä, mitä olen lahjoituksena saanut, mutta niitä tosiaan oli reilusti. Käytin sunnuntaina kymmenkunta vaaleanpunaista ja vaaleaa huulipunaa, samanverran tummia ja kirkkaan punaisia sekä kasan sinisiä luomivärejä. Näiden lisäksi sulattelin vielä kaikki varastojeni siniset kynttilät ilman mitään tehosteväriä.


Kuvista oikeastaan näkee hyvin sen, miksi kaipaan noihin ruusuihin vähän jotain tehostetta. Vaikka liemi kattilassa oli kirkkaan turkoosia, oli lopputulos kuitenkin toivottoman vaalea, ei edes mitenkään kunnolla siniseen vivahtava. Ylimmässä kuvassa nämä siniseen liemeen dipatut kynttilät ovat toiset vasemmalla. Siniset vasemmalla jäävät vähän varjoon ja näkyvät paremmin tuossa alemmassa kuvassa. Alemmassa kuvassa on myös yksi edellisen tekokerran ruskea ruusu tuomassa kontrastia.




Herra Kirjoitus toimi koepolttajana ja testasi, että ruusut ottavat tulen ja palavat hyvin. Yhteen kokeilimme lisätä huulikiiltoglitteriä jälkikäteen ja totesimme sen savuttavan ja palavan huonosti, joten hylkäsimme sen idean.

Kaiken kaikkiaan dippailin kaksi isoa muovikassillista ruusuja. Noita turkooseja tuli vähiten ja niitäkin oli noin 60. Kirkkaanpunaisia oli vajaat kaksi sataa, samoin sinisiä, vaaleanpunaisia jotain saadan kieppeillä.

Jemmassa on siis edelleen neljä muovikassillista ruusuja (ja melkoinen kasa munakennoja) ja olin jo vähän huolissani siitä, että miten kynttiläni riittävät, mutta onnekseni eräs vakkarilahjoittajani ilmoitti taas viikonloppuna, että saisin hakea pussillisen hänen postilaatikostaan. Sillä pussillisella paistaa taas noin 50 ruusua. Vihreät luomivärit, violetit huulipunat, vaaleat luomivärit ja sekalaiset huulipunat odottavat vielä käyttöä. Lisäksi minulla on kassillinen keltaisia ruusuja ja puoli kassillista sellaisia, joissa on keltainen tai violetti keskusta eli ne eivät tarvitse mitään tehosteekseen.

Ei kommentteja: