torstai 12. marraskuuta 2015

Vihreä kreivitär

Jossain vaiheessa kesken kiireisen kesän ja syksyn bongasin naamakirjasta jälleen kerran yhden annetaan-ilmoituksen. Tällä kertaa lahjoituksen kohteena oli ompelukone, kyllä, se oli jo toinen ilmainen kone tälle kesälle. Toisen, järeämmän, aion sijoittaa taloyhtiön yhteiseen käyttöön, mutta halusin itsekkäästi myös itselleni kakkoskoneen. Sen vuoksi hihkuin heti, että tänne, tänne kun tämä kone tuli tarjolle.

Kone on vanha, ehkä kuusikymmentä luvulta, saattaa olla aavistuksen nuorempi tai vanhempikin. Joka tapauksessa kone on rautarunkoinen, siinä on levitettävä ompelupöytä, kohtuullisen laaja valikoima erilaisia ompeleita ja melkoinen valikoima erilaisia paininjalkoja, puolia ja muita varusteita. Merkiltään tämä vihreä kaunotar on Contessa siis kreivitär. Meillä hänestä tulee Vihreä Kreivitär, rakastettu perheenjäsen ja kova työjuhta.

Nopsasti ehdin viikonloppuna testailla sen verran, että kone teki ihan hyvin tikkiä sekä suoraa että siksakkia ja paria koristeommeltakin. Jos käyttöohjetta, jota pikaisesti lukaisin, on uskominen ja tavarat ovat tallella, pitäisi tuolta varustelaatikosta löytyä sekä vetoketjujalka, napinläpijalka että napinompelujalkakin. Vihreä Kreivitär on siis ollut aikansa luksusta ja ilmeisen hyvin pidetty.

Ei kommentteja: