sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Itsekuripäiväkirja viikko 2

Vuoden ensimmäinen kokonainen viikko toi tullessaan pakkaset, pakkaset, jotka riittävät pitämään ainakin meikäläisen sisätiloissa - 26 astetta ja viima vaan on pariin kertaan paleltuneelle naamalleni hiukan liikaa.


Aloitimme viikon käyttämällä "roskaruoka" kortin ja tilasimme pizzaa/kebabia. Torstainakin syötiin roskaruokaa, mutta lasketaanko sitä, kun se oli työkeikka. Muutoin selvittiin oman jääkaapin/pakastimen antimilla, joihin oman lisänsä toivat vaihtoringistä tavaroilla vaihdetut elintarvikkeet, leikkelettä, juustoa, kurkkua ja tomaattia oli kuitenkin pakko ostaa. Niihin meni n. 13€. Perjantaina kyläiltiin, joten ruokahuolto toimi talon puolesta. Sunnuntain työpäivä venyi useita tunteja pidemmäksi kuin oli suunniteltu, joten lankesimme myös silloin tilaamaan pizzaa. Samoista pizzoista saatiin sitten kyllä myös seuraavan viikon alkuun evästäkin. Kaikkiaan kuitenkin n. 22€ herkkuihin.

Lisäksi makselin laskuja; vesimaksu, visa ja vastike (minun osuuteni on siis puolikas kokonaisvastikkeesta), yhteensä noin 280€.  Eli siis kuukauden suurimmat menoerät kuitattu. Jouduin käymään lääkärissä sitkeän yskän takia, onnekseni olen toistaiseksi sellaisessa asemassa, että pääsin lääkäriin työterveyshuollon kautta ja onnekseni - toistaiseksi tämäkin- työnantaja myös maksoi lääkärin yksityisellä lääkäriasemalla. Sain kasan lääkkeitä ja ohjeita seurantaan, käynti apteekissa kulutti lompakkoani 31€:n verran. Onnekseni en toistaiseksi ole sairastanut kovin paljon, sillä viikon ruokabudjetin verran lääkkeisiin tuntui aika moiselta summalta, eivätkä nuo edes olleet kalliita lääkkeitä. Myönnetään, että pienellä olen päässyt, joten turha asiasta on urputtaa, toivotaan vain, että nuo alkavat purra ja köhä helpottaa.

Kaikkiaan viikon kulut olivat n. 350€, mikä kuulostaa ihan mielettömältä summalta. No, tokihan tuossa on paljon kerran kuussa tulevia menoja ja poikkeuksellisia menoja kuten lääkkeet.

Posti on ahkerasti kantanut joulukuun lopun hankintojani ja olen saanut hämmästellä, mitä kaikkea sitä onkaan tullut hankittua, osaa on esitelty jo täällä. Positiivista on se, että mitään uutta ei sitten ole tullut ostettua, eikä otettua vastaan ja vaihdossakin on tullut vain poistuvia tavaroita kuten maitoa - vastaavasti meiltä on poistunut konkreettisia tavaroita. Kuukauden lopussa sitten kooste kaikista paketeista/tavaroista + listaa poistuneista.

Koska en ole päässyt pihalle, olen ahkeroinut käsitöitä, jotta saisin edes jotain konkreettista aikaan. Valmista on tullut sekä joululahjasukkien että Minion-sukkien muodossa, näistä esittelyt tulossa myöhemmin. Joululahjasukista tuli niin perus-perus-perus sukat kuin vain olla voi.

Ei kommentteja: