sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Itsekuripäiväkirja viikko 4

Olen lomaillut tämän viikon päätyöstäni, kolme päivää olen ollut töissä harrastamassa. Tämän vuoksi moni asia on tietysti eri tavoin kuin niin sanotulla normaali viikolla. Tilipäivä osui viime viikoksi, joten päätin heti tämän viikon alkuun hoitaa sellaiset asiat kuin laskut pois päiväjärjestyksestä. Visa-lasku, ammattiliiton jäsenmaksu (tämä tulee vain kerran vuodessa ja on siis eri kuin se palkasta perittävä), puhelinlasku ja sähkölasku olivat vuorossa tällä kertaa. Niihin meni yhteensä 200 euroa. Samalla siirtelin käyttötililleni rahaa, jolla on tarkoitus kattaa kulutusmenot ensi tilipäivään asti.

Yksi keittiön kaktuksista päätti koettaa ponkaista ikkunalaudalta vapauteen tupsahtaen kuitenkin keittiön lattialle, mikä aiheutti sen, että työsuunnitelmat hiukan muuttuivat. Vaihdoin samantien muihinkin kukkasiin mullat ja samalla jaoin kukkasen alkuja halukkaille. Kultaköynnöksestä revin viime kesänä kevään remonttielämän jäljiltä varmaan kymmenen metriä kuollutta köynnöstä pois ja nyt toistin saman lehdettömälle osalle ja väitän sitäkin olleen varmaan 20 metriä. Samalla istutin uudet alut kokonaan uuteen multaan ja virittelin ne tuohon ritilikköön. Multaa ja kukkaravinnetta piti tätä operaatiota varten hankkia ja niihin meni n. 7€.  Minusta tuo on jokseenkin perusteltu "pakko-ostos", kun ei sitä kaktusta oikein keittiön lattiallekaan voinut jättää makaamaan.

Maanantaina sain siis siivottua makuuhuoneen ja olohuoneen, sekä vaihdettua suurimpaan osaan kukkasista mullat ja istuttua illan ratoksi vielä kokouksessa. Tiistaina aloitin vaihtamalla mullat loppuihin kukkiin, siivoamalla keittiön ja pesemällä pyykkiä ja jatkoin siivoamalla keittiön sekä kylpyhuoneen. Keskiviikko iltana töistä päästyä iskin työhuoneen kimppuun, koska siivottujen ja siistien paikkojen vieressä sotkut vaan korostuvat. Keskiviikkona selvittiin sekä työhuoneesta että eteisestä ja nyt on taas kerran huusholli pustplank-siisti ja tavarat paikallaan. Pakkohan tuota oli juhlia - äitini oli jättänyt minulle rahaa sitä varten, että saamme käydä pizzalla joku kerta, joten emmehän me laiskat mihinkään kotoa lähteneet vaan tilasimme pizzat kotiin. Kirottu olkoon se päivä, jolloin työkaverini kertoi tuosta pizza online-palvelusta, sitä kautta tilaaminen netin välityksellä onnistuu pikkuisen turhan helposti...

Torstai-illan vietinkin sitten vihdoin ja viimein sen kesästä asti odottaneen sohvaprojektin kimpussa. Onneksi keskiviikon pizzoista jäi iltapalaksi vielä torstaiksikin, mitään muuta ei oikein olisi ehtinyt, kun pitkän työpäivän jälkeinen ilta vierähti tuon sohvaprojektin kimpussa.

Perjantaina iski laiskuus ja lankeemus tai oikeastaan nautinnonhalu ja kävimme Amarillossa syömässä Iceheartsburgerit, joista lisää juttua huomenna. Laskun maksoi Herra Kirjoitus, joten herkkuhetki ei näy minun budjetissani, minä puolestani sitten ostin jälkiruoat joihin meni suunnilleen 12€. 

Lauantai menikin sitten vähän eri tavoin kuin oli suunniteltu, olimme kyllä lapsenvahteina, mutta isäni joutui myös sairaalaan ja se taas tarkoitti sunnuntaista ajomatkaa maalle sekä samalla ruokahuollon muutoksia. Tuolla sairaalakaupungissa ei sunnuntaina iltapäivällä ollut muuta ruokapaikkaa auki kuin pizzeria, joten pizzoilla mentiin taas kerran ja kahvitarveikkeitakin oli pakko ostaa n. 12 euron edestä.

Viikon kokonaiskulutus oli siis 235€ ja epäterveellisen ruokavalion vuoksi vaakakin näytti plussa. Hienosta alusta huolimatta siis melkoisen kurja viikko. Nyt ei voi muuta kuin keskittyä toivomaan sitä, että isä toipuu.



Käsityörintamalla valmista tuli anopin tossuista, joista niistäkin lisää myöhemmin.

Ei kommentteja: