perjantai 1. tammikuuta 2016

Katse menneeseen ja tulevaan

Kun vuosi on vaihtunut, on aika katsoa taakse ja miettiä mennyttä sekä tehdä suunnitelmia eteenpäin seuraavaksi vuodeksi.

Heinäkuussa laadin itselleni tavoitteet loppuvuodeksi. Lista niistä löytyy täältä. Ne tavoitteet tulikin sitten alitetuksi oikein kunnolla. Koti on kutakuinkin kunnossa, keittiökalusteet kaipaavat vielä paikkamaalausta, mutta sen olen ajatellut tapahtuvan loppiaisena. Sen verran tuli remontti ähky, ettei ihan kaikkea jaksanut hoitaa silloin syksyllä. Muutoin koti on kunnossa. Olemme myös kertaalleen siivonneet koko huushollin; kodin moneenkin kertaan, mutta askarteluhuoneen, kuivausvintin, kellarin ja talopesulan kertaalleen. Autotallikin alkaa olla kunnossa - sohvaprojekti on siirretty sieltä askarteluhuoneeseen ja päätetty muuttaa maalin sijaan toteutettavaksi dc-fixillä.

Auto odottaa edelleen huoltoa ja kaipaa sitä ihan tosissaan, pakoputki muistuttaa siitä joka hetki, kun auto on käynnissä eli se pitänee ottaa tammikuun hoidettavaksi asiaksi. Sadan tavaran poistohaaste sen sijaan onnistui yli odotusten, elokuusta- joulukuuhun poistettuja tavaroita kertyi 200! Ostoslistaa olen koettanut laatia ja silti lipsunut ostamaan kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mutta pyrin korjaamaan tapani - eikun korjaan tapani ensi vuonna.

Skyr-verho on tehhy ja lampunvarjostintakin yritetty. Sen kuitenkin totesin toimimattomaksi ja lahjoitin materiaalit eteenpäin, toivottavasti ne roikkuvat joskus erään toisen ikkunassa. Itsekuripäiväkirjan hautasin aloittaakseni sen uudelleen vuoden vaihteessa, pohdin kyllä vakavasti, että siitä pitäisi tehdä enemmän vakiintuneelle rouvashenkilölle sopiva versio - tässä elämässä kun ei enää juosta treffeillä. Minulla on vielä kaksi päivää aikaa kehitellä tarvittavat muutokset ennen ensimmäisen viikon raporttia. Niin, ja se liikunta, ehkä pääsen niukin naukin tuohon puoleen tuntiin viikossa kun lasken työmatkaliikunnankin mukaan, tunti, jos hyötyliikunta lasketaan.

Eli uuden vuoden suunnitelmat menevät pitkälle sen älä osta mitään tarpeetonta - projektin mukaisesti. Lisätavoitteena tavara päivässä pois eli 365 tavaraa vuoden lopussa vähemmän kuin vuoden alussa ja tällä kertaa aion listata poistuneiden lisäksi myös ne saapuneet tavarat (joita ei tietenkään pitäisi paljon olla) ja poistuman pitää olla todellinen.

Aion myös ihan tosissani ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa liikkumisen ihan kunnolla. Ei se voi olla niin vaikeaa...

Internet-riippuvuuttani aion myöskin vähentää. Tosin silloin ongelmaksi tulee se, että miten pääsen tavarasta eroon, jos en voi tehdä myynti/annetaan ilmoituksia, koska periaatteitani vastaan sopii toimivan tavaran kantaminen roskikseen. Katsotaan miten tuosta selvitään.

Ei kommentteja: