maanantai 18. tammikuuta 2016

Lomasuunnitelmia

Olen seuraavat pari viikkoa lomalla, joten viimeistään  nyt on hyvä aika miettiä, mitähän sitä lomalla tekisi. Ei, loma ei tosiaan ole oleilua varten... No kyllä tuohon aikaan mahtuu varmaan aivan hyvin laiskojakin hetkiä, vaikka tekisikin jonkinlaisen työlistauksen lomaa varten valmiiksi.

Neljä päivää menee töissä ja yksi lapsenvahtina ja kaksi maalla. Eli käytännössä toinen lomaviikko on sillä buukattu, vaikka työpäivien jälkeen jääkin mukavasti aikaa sitten kaikelle muulle.

Tarkoitukseni olisi aloittaa lomaviikko siivoamalla. Pidän sormet ja varpaat ristissä, jotta sääennuste tällä kertaa toteutuisi. Se kun lupaa maanantaille ja tiistaille rapiat kymmenen astetta pakkasta ja kirkasta, se nimittäin tarkoittaisi sitä, että matot lähtisivät lumipesulle asap. Siivoukseen olisi varattuna pari päivää ja siinä ajassa pitäisi ehtiä käydä koko huusholli läpi ainakin pintapuolisesti. Kun listalla ei ole ikkunanpesua, niin kuvittelisin selviäväni Herra Kirjoituksen avustamana siivousurakasta tuossa ajassa. Vaikka se tarkoittaakin sitten sitä, että aamusta aikaisin pitää aloittaa ja iltaan myöhään jatkaa.

Tässä kohtaa sitten unohdetaan, että allekirjoittaneen vanhenemispäivä on myös tänään. Sitä ei nyt ainakaan tänään juhlita. Loppuviikolla varmaan pääsen sitten keittelemään kahvejakin jossain vaiheessa.Vanhempani järjestivät melkoisen yllätyksen minulle viikonloppuna, he kun ilmoittivat, että eivät osta minulle mitään konkreettista syntympäivälahjaa, vaan maksavat autovanhukseni huollon minulle lahjaksi. Olin otettu, todellakin otettu, sillä mitään tavaraa en tarvitse ja sama summa rahana olisi todennäköisesti jäänyt pahanpäivän varaksi käyttämättä -sen sijaan tuota autohuoltoa todellakin tarvitsin ( pakoputki oli vaatimattomasti kokonaan poikki, kun luottokorjaajamme sitä lauantaina vilkaisi) ja lupaan jokaisella ajetulla kilometrillä lämpimällä kiitollisuudella muistaa vanhempiani ja miettiä heidän lahjaansa, kun auto ei enää pörise.

Keskiviikosta eteenpäin olen luvannut olla töissä ja lauantai huipentuu siihen koko päivän kestävään lapsenvahtikeikkaan. Turha kai sanoakaan, että jännittää jo nyt ja että sunnuntai menee varmaan lepäillessä tuon jälkeen. Sen verran rankkoja nuo ovat tottumattomalle nuo vahtivuorot, enkä silti jäisi pois.

Jotta pysyisin kuosissa eli tekisinkin jotain alituisen suunnittelemisen sijaan, laadin itselleni paperisen listan, johon kirjasin kasan tehtäviä töitä. Osassa aikataulutus on "tällä viikolla", osassa taas loman aikana eli kahden viikon sisään, mutta kaikki ne pitäisi saada tehtyä, jotta voisin hyvillä mielin palata töihin.  Joten lienee aika lähteä töihin koneella roikkumisen sijaan. Itsekuripäiväkirjasta sitten selviää, miten hyvin asiassani onnistuin.

Ei kommentteja: