tiistai 5. tammikuuta 2016

Pieniä keksintöjä

Olen jo hetken etsinyt vessaan roskista ja löytänytkin jonkinlaisen väliaikaisratkaisun. Nyt saimme joululahjaksi valko-mustan emalisen kannellisen kulhon. Tiedän, että lahjan antaja ei tarkoittanut sitä tähän käyttöön, mutta meillä suurin tarve on juuri nyt siistille roskikselle, joten sijoitin kulhon vessaan. Se sopii aivan loistavasti tuohon ja on siisti.



Kannen nuppi osoittautui käytössä hankalaksi käsitellä, joten käyttöön otettiin kierrätysidea 587 - käytä korkkia. Herra Kirjoitus askarteli minulle tai siis meille käytetystä skumppapullon korkista paremman nupin roskikseen ja nyt toimii. Pohdin vielä tuon päällystämistä mustalla tai valkoisella dc-fixillä, sen voi tehdä sitten samalla kun korkin liimaa kiinni, toistaiseksi se on ihan vain painettu tuon kannessa olevan korkin päälle (eli korkkikorkkiin kaiverrettiin kolo, johon painettiin kannessa oleva korkki).



Tarvitsin myös pientä rasiaa korvisten kuljettamiseen ja muistin netissä näkemäni idean siitä, miten rasian saa tehtyä kahden korkillisen maitopurkin korkeista. Tietenkään hätäisellä ihmisellä ei ole kuvia alusta asti, mutta homma toimii niin, että toisesta maitopurkista otetaan korkki ja toisesta leikataan myös korkin kiinnitykseen tarvittava kaulus irti. Kun tuo muoviosa on irroitettu, leikataan se reunoiltaan tasaiseksi ja irrotetaan kaulusrengas. Sen jälkeen napsautetaan toinen korkki kiinni tähän kaulukseen, näin saadaa rasialle pohja. Toinen korkki kierretään normaalisti jengoilleen ja siitä saadaan kansi. Siis tähän tapaan.


Rasiaan voi pistää paitsi korviksia, pillereitä ja muuta pientä myös esimerksi omatekoista huulirasvaa tai lyhyelle matkalle puhdistusainetta, rasvaa tms.


Ei kommentteja: