keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Uunin ekopesu

Olenhan minä ennenkin käyttänyt tätä konstia esimerkiksi lieden levyjen puhdistamiseen, mutta tarvittiin vinkki naamakirjasta ennen kuin tajusin, että se sama toimisi myös uuninluukussa. Myönnetään, että uuninluukku on yksi huushollimme ongelmakohdista, koska se oli jo edellisen asukkaan jäljiltä kamalassa kunnossa, eikä lähtenyt puhtaaksi kaupan puhdistusaineilla, olen antanut sen olla. Se on siis ollut kamalassa kunnossa koko sen 10 vuotta, mitä tässä olemme asuneet. Nyt vähän ennen suursiivousta löysin naamakirjasta vinkin ja mallikuvat ja pakkohan sitä oli kokeilla ja todeta, että se tosiaan toimii.




Kuvissa uuninluukun vasen puoli puhdistettu ja oikea siinä kunnossa, missä se oli. Ja se puhdistusmateriaali oli niinkin arkinen kuin sokeripala. Meillä ei ollut kuin pikku-sirkkua, joten käytin sitä, mutta loogisesti, mitä isompi ja kovempi sokeripala sen parempi lopputulos. Sokeria on näet pakko ihan pikkuisen kosteuttaa, jotta se purisi likaan. Tuohon reiluun kolmannekseen uuninluukkua kului 10 minuuttia ja 4 sokeripalaa. Mielestäni ei mitenkään mahdoton aika, jos miettii, että siinä lähtivät sitten reilun vuosikymmenen liat.

Lisään siis kauppalistalle mahdollisimman isoja ja kovia sokeripaloja ja unohdan kaikki MrMusclet, CillitBangit ja muut myrkyt. Ja tiedän, mitä teen lopun iltaa.

Ei kommentteja: