sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Itsekuripäiväkirja viikko 6

On se vaan kumma, että mitä epätoivoisemmin yritän säästää menoissani, sitä enemmän rahaa tuntuu valuvan sormieni lomasta maailmalle. Tämä viikko taitaa olla parhaimman luokan malliesimerkkiaiheesta. Ensimmäiseksi maksoin vuoden tapaturma-, metsä- ja (maalla olevien tavaroiden) irtaimistovakuutuksen, tattadadaa 290 euroa meni, sitten on tietenkin yhtiövastikeosuuteni n. 130 euroa ja tammikuun lopussa vein vielä rakkaan Contessani huoltoon ja sain sen takaisin tällä viikolla. Poistuin liikkeestä 45€ köyhempänä, mutta mukanani toimiva luotto-ompelukone, jossa on lamppu, pakki ja laatikollinen uusia neuloja.

Koska sekoilin tammikuussa oikein kunnolla noiden menojen suhteen, päätin ottaa entistä tarkemman kuluseurannan käyttöön. Samoin yritän olla käyttämättä luottokorttia helmikuun aikana eli nyt on sitten pakko pitää huolta siitä, että lompakossa on käteistä taikka korttitilillä katetta. Olen myös joutunut pohtimaan sitä, miten menoihin kirjataan ne ostot, joista saan korvauksen myöhemmin - ne kun menevät yleensä aika tarkkaan tasan eli korvaussumma on sama kuin ostosten summa. Helpoimmin varmaan niin, että jätän ne yksinkertaisesti huomioimatta, vaikka ne ovatkin poissa budjetista sen muutaman viikon ennen kuin korvaukset maksetaan. Samalla päätin sen, että yritän olla tankkaamatta autoa "omaan piikkiini" helmikuun aikana, sillä tankki on nyt täynnä ja ajoja pitäisi olla suhteellisen vähän.

Alkuviikon pakolliset kauppakäynnit eli maidon hankinnan hoiti Herra Kirjoitus, ihan siitä syystä, että hänen työpaikkansa on tehnyt lähikaupamme kanssa sopimuksen, että he saavat 7% alennuksen kaikista ostoksista (sopimus astui voimaan 1.2.). Silloin maito, joka koskaan ei ole tarjouksessa, kannattaa ostaa sieltä, se kun on normaalihinnaltaan samanhintaista kuin muissakin kaupoissa. Minä itse puolestani kävin hakemassa "pari euron tarjouspizzaa" HalpaHallista ja palasin 25 euron ostosten kera, kassissa oli niiden tarjouspizzojen lisäksi mm. salaattia, kesäkurpitsaa, 12 pussia pähkinöitä, uunijuureksia, 3 litraa appelsiinimehua, pari litraa maitoa jne.

Keskiviikkona täräytin sitten pöytään koko viikon liikuntakiintiön eli painalsin tunnin kahvakuulan kanssa ja tein toisen fascia trainingia perään. Jos viikkotavoite on 3x½ tuntia, niin nyt tuli sitten jo yksi ekstra tuohon tavoitteeseen. Pikkuisen vaan oli sellainen ärtynyt olo, kun aikaisemmin tuli huhkittua liikkeet niin, että kevyin kuula oli 8kg tai 10 kg ja muut sitten sen mukaan, niin nyt heiluttelin nelosta ja kuutosta (no kasiaki
n vähän jossain kohtaa...) ja hävetti, kun muut teki isommilla painoilla. Lupaan kuitenkin, että ennen kuin kevätkausi loppuu, niin peruskuula on taas kasi.

Loppuviikko menikin sitten varsinaisesa matalalennossa. Sain lukittua pankkitunnukseni ja niiden aukaiseminen onkin luku sinänsä - lisää tekstiä aiheesta tulossa. Perjantainen peli-ilta peruuntui kun sininen sauraaja oli sairaana ja viikonloppu meni maalla.


Jääkaappimme on jo jokusen päivän ajan tuottanut tuhottoman määrän vettä ja valuttanut sitä kaapin pohjalle. Osaksi syy saattaa olla tietenkin liian tiheän avaamisen ja liiallisen tavaramäärän ja onhan sillä jo ikääkin. Nyt sunnuntaina koitettiin vielä yhtä konstia (vinkit tarjosi internetin ihmeellinen maailma) eli ronkittiin poistoputkea auki rautalangalla, sen putken tukkeutuminen kun on yleensä jääkaapiin valuvan veden yleisin syy.

Ei kommentteja: