tiistai 8. maaliskuuta 2016

Älä kerro äidille...

Tulipa taas kerran todistettua, että ei pitäisi avata minkään valtakunnan kirppispalstaa tai ostomahdollisuutta siinä vaiheessa kun äitini on lähistöllä. Katselin naamakirjan kirppisringissä tarjolla olevaa pakettia, jossa vitosella sain Stich'n Bitch neulekirjan ja kasan lankoja, kun äiti ilmestyi taakseni ja totesi, että onpa siinä komeita lankoja. Minä totesin, että juu onhan niitä siinä aika paljon, mutta en ajatellut ostaa niitä kun on se ostoslakkokin... olisin jatkanut lausetta, ettei mulla oikeastaan edes ole tarvetta noille langoille, mutta en ehtinyt, kun äiti jo ilmoitti, että mä ostan ne sulle, paljonko ne maksavat.

Niinpä olen sitten taas yhtä käsityökirjaa ja kassillista lankoja rikkaampi kiitos äidin. Paketissa oli tuo Stich'n Bitch-neulekirja (jonka virkkausversio löytyy jo hyllystäni) ja sen lisäksi melkoinen kasa lankoja.


Kerä marjapuuronväristä paksuhkoa ja karkeahkoa lankaa ilman vyötettä, kokonainen kerä ja pieni jämä luonnon valkoista Jumper Patonsia 100% villaa, limeen vivahtavan vihreä  jämäkerä joka voisi olla Tempoa tai Kaikua, tummanruskea jämäkerä saattaa olla myös olla Tempoa tai Kaikua, kirkkaan keltainen purkukerä, jonka materiaali mitä todennäköisimmin on villa-akryyli sekoitetta,  2½ kerää kanervan väristä, 1 kerä vaaleaa lilaa ja 1 kerä + 1 pieni jämä marjapuuronpunaista Jumper woolia, joka on siis 100% villaa.

Vajaa kerä mustan ja harmaan sävyissä kimaltavaa efektilankaa, kokonainen kerä (mutta vyöte hukassa) farkunsinistä  sukkalankaa,  kaksi jämäkerää viininpunaista (mahdollisesti) Nallea,  vajaat kerät mustaa ja valkoista rose Mohairia, kerä vaaleanharmaata paksuhkoa lankaa, joka voisi olla villasekoitetta, mutta paha mennä arpomaan.  Jämäkerä luonnonvalkoista, joka tuntuu käteen villalta ja karkeammalta kuin seiska veikka eli oletan ei-konepestäväksi villaksi ja käytän sen mukaan.  Lisäksi mukana oli kaksi kerää tummansinistä teddyä ja jonkinlainen tuubihuivin aloitus, jonka purkaminen kävi työstä niin kuin yleensä kaikkien näiden tällaista pörröisten lankojen kanssa on.


Sitten oli se todellinen jackpot-osasto. Melkein kokonainen kerä vaaleanharmaata seiska veikkaa, samoin kerä kuninkaankeltaista, farkunsinistä ja kirkkaansinistä, kaksi kerää sini-harmaata jättiraitaa ja vajaa kerä valkoista ja jämät liukuvärjättyä turkoosia. Vihreää, sinistä, oranssia ja fuksiaa sisältävä seiska veikan jättiraitakerä naamioituu kuvassa melko hyvin lähes kokonaan vihreäksi, vaaka kertoo kerän olevan vähän vajaan, mutta minulla on onneksi aivan samaa sävyä oleva kerä kotona, joten kyllä niistä yhdessä kahdet sukat kutoo.

Paketissa oli siis nopsasti laskien reilu kilo seiska veikkaa ja vähän enemmän muita lankoja eli kaikkiaan yli 2kg lankaa. Toki ongelmana oli se, että suurimmasta osasta puuttuivat vyötteet ja osa keristä oli melkoisessa sotkussa eli ne saa purkaa ja keriä ennen kuin voi edes ajatella käyttämistä, lieneekö tuo sotkuisuus sitten merkkinä siitä, että ovat pyörineet odottamassa inspiraatiota, ja kun sitä ei ole tullut, päätyivät myyntiin.

Ei kommentteja: