maanantai 7. maaliskuuta 2016

Marinadi nuukailua

Nyt kyllä harmittaa. Harmittaa sen vuoksi, että olisin toivonut hoksanneeni tämän asian jo vuosia sitten. Varmaan me kaikki, jotka kaupasta olemme valmiiksi marinoituja tuotteita ostaneet, olemme tämän saman asian kanssa tuskailleet - marinadiahan on noissa tuotteissa yleensä vähintäänkin runsaasti, sitä sitten saat pyyhkiä pois. Joskus suositeltiin huuhtomista, mutta koska marinadipohja on useimmiten öljyä, eivät taida putkistot siitä huuhtomisesta oikein tykätä. Jos marinadille et tee mitään, se palaa pannuun ja käryää ja saa ruoan maistumaan pahalta.

Nyt sitten viime viikolla ostaessani kanapasta-aineksia ostin rasiallisen hunajamarinadissa olevia broilerinpaloja ja toisen maustamattomia ihan siitä syystä, että hunajamarinoituja oli jäljellä oli vain yksi rasia. Kotona sitten kaadoin kanat (marinadipakkaus painoi 650g ja marinoimaton 520g) reilunkokoiseen paksuun muovipussiin ja sekoittelin ne keskenään. Kanojen lämmitessä paistolämpöisiksi sekoittelin pussia aina silloin tällöin ohimennen.

Paistettuani kanat saatoin todeta saaneeni koko pussillisen hyvin marinoituneita broilerinpaloja eikä myöskään hukkamarinadia jäänyt pyyhittäväksi lihoista tai raaputettavaksi pannusta. Tätä konstia aion suosia jatkossakin, ostan kaksi rasiaa, toisen marinadilla ja toisen ilman, ja sekoittelen ne kotona. Tämä kannattaa varsinkin silloin jos marinoitujen ja marinoimattomien rasiat painavat yhtä paljon, sillä silloin marinoimattomassa rasiassa saa enemmän lihaa tai kalaa samaan hintaan. Nyttemmin olen kyllä ollut huomaavinani tuota suuntausta, että marinoitujen rasia painaa enemmän kuin marinoimattomien ja hinta on sama.

Ei kommentteja: