tiistai 16. elokuuta 2016

Kesäkurpitsa-tonnikalavuoka

Aiemmin esittelin kesäkurpitsavuoan, joka oli meillä kovasti pidetty ruoka. Nyt tuunasin reseptistä vähän toisenlaisen version, jossa perusrakenne on sama, mutta potkua pikkuisen enemmän.

Tarvitaan:
700g kesäkurpitsaa
suolaa
(1 sipuli)
1 iso tai 2 pientä punaista paprikaa
öljyä
3 dl keitettyä riisiä
1 prk chilituorejuustoa
1 prk ruokakermaa
2 tlk tonnikalaa vedessä
4-5 dl juustoraastetta
jalapeno viipaleita maun mukaan

Leikkaa kesäkurpitsat puolen sentin viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille. Ripottele suolaa päälle ja anna seistä puoli tuntia, jolloin irtoaa nestettä. Taputtele neste talouspaperilla pois ja ripottele kurpitsaviipaleiden päälle hiukan öljyä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20min.

Kuullota (silputtu sipuli ja) paprikapalat pannussa pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle tuorejuusto ja ruokakerma, jolloin muodostuu kastike. Lado vuoan pohjalle paistettuja kesäkurpitsaviipaleita (noin kolmannes kokonaismäärästä), lisää niiden päälle puolet tonnikalasta, riisistä ja (sipuli)-paprika-ruokakerma-tuorejuustokastikkeesta sekä vajaa kolmannes juustoraasteesta ja jalapenoviipaleita maun mukaan. Lisää kerros kesäkurpitsaviipaleita ja loput täyteaineet. Päälimmäiseksi vielä kerros kesäkurpitsaviipaleita ja kaiken kruunuksi loput juustoraasteesta.

Paista 225 asteisessa uunissa 20-30min.

Jos pidät valkosipulista, myös se sopii tämän ruoan maustamiseen.

Ei kommentteja: