keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Paahdetut kurpitsansiemenet

Tehdessäni kurpitsasosekeittoa, otin kurpitsasta talteen myös siemenet, jotka ajattelin paahtaa.  Paahdettuihin kurpitsansiemeniin tarvitaan:

1 kurpitsan siemenet
1½ rkl öljyä
suolaa
chiliä, pippuria tai muita mausteita maun mukaan.

Huuhdo ja puhdista kurpitsansiemenet hyvin. Valuta ja taputtele ne kuiviksi. Sekoita öljyn joukkoon kaikki mausteet, minun versiossani on vain suolaa ja chiliä. Käytä mausteita maun mukaan. Pyörittele kurpitsansiemenet öljyssä. Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille. Paahda siemeniä 175–200 asteen uuninlämmössä noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Maustettuina ja öljyttyinä,  mutta ennen paahtamista.

Paahtamisen jälkeen:
Herra Kirjoituskin tykästyi kovasti, maistoin yhden ja olivat tosi hyviä.

Ei kommentteja: