perjantai 19. toukokuuta 2017

Traktorisukat

Toiset huomisten juhlien sukat ovat sitten maskuliinisemmat, onhan niiden saaja tarktoreista ja mopoista kiinnostunut mies. Joka käyttää villasukkia ympäri vuoden.

Myönnetään, että kirjoneuleet eivät ole minun ykkösjuttuni, mutta nyt oli pakko yrittää. Sukat on tehty Nallesta- jotta sain silmukkamäärän sellaiseksi, että kuvio toimi siis 15 silmukkaa puikolle. Kuva on pinterestistä ja jälleen kerran pipo-mallista. Tässä kohtaa voisinkin kysyä, miksi kaikki parhaat kuvat on aina suunniteltu johonkin muuhun kuin sukkiin käytettäviksi. Tuo tarkoitti siis jälleen soveltamista. Tein sukista ensin säärystimet eli aloitin nilkan resorista, jonka jälkeen poimin resorin alareunasta silmukat ja tein sukan terän.

Koska lanka oli omista jemmoistani, teki se perinteisen ikävän  tempun ja loppui kesken kaiken. Tarkoitus oli, että sukat olisivat olleet kokonaisuudessaan vaaleansiniset kuviota lukuunottamatta, mutta kun lanka ei riittänyt, oli pakko tehdä musta kärki. Tiedostan ihan hyvin, että terä olisi kaivannut muutakin mustaa kuin kärjen, mutta en sitten enää ehtinyt ja jaksanut, joten näillä mentiin.

Kuvioneuleen tausta on tehty niin, että kudoin kolme silmukkaa sinistä ja yhden mustan, seuraavaalla kerroksella siirsin mustan silmukan paikkaa, niin että kudoin alkuun yhden sinisen, sitten yhden mustan, kolme sinistä, yhden mustan ja samaa toistaen. Tällöin lopputulos on tuollainen täpläisen raidallinen kuten kuvista näkyy.


Juhlissa tuli todettu, että saajan mieltymys villasukkiin oli tiedossa, sillä nämä eivät olleet ainoat sukat, jotka hän sai. Joku muukin oli kutonut sukat, mutta toisaalta jalkuvalla käytöllä yhdet sukat eivät kovin kauaa kestä.

Ei kommentteja: