maanantai 18. syyskuuta 2017

Suurperheen jämäsukat

Nämä ovat nyt sitten varmaan maailmankaikkeuden rumimmat raitasukat, jämälangoista tehty. Ullaneuleen sivuilta löysin ohjeen suurperheen sukkiin, joiden ideana on se, että sukan varsi kudotaan normaalisti, mutta teräosa kahdessa palassa päälinen ja pohja erikseen. Tällöin pohjan kuluessa riittää, että purkaa kärkikavennukset ja pohjan sekä kutoo pohjan ja kantapään uudelleen. Valmista tulee nopeammin ja lankaa kuluu vähemmän.

Periaatteessa varren ja päällisen voi tehdä miten kauniin ja monimutkaisesti koristellun mallin mukaan tahansa, mutta koska halusin kokeilla mallia ja neulominen on viime aikoina tökkinyt pahasti (karpaalikanava oireilee, enkä halua alistua puukotettavaksi uudelleen), menin siitä, mitä aita on matalin ja kudoin jämälangoista ihan perussukkaa. Värit olivat tasan sitä mitä jämälankapussista löytyi.



Kärkikavennuksiin käytin samaa tummansinistä lankaa kuin varren resoreihin. Kärkikavennukset on neulottu jälleen suljettuna neuleena. Sukat viimeistellään ompelemalla päällinen ja pohja yhteen.

Ei kommentteja: