lauantai 7. lokakuuta 2017

Hapsukat

Kuten kaikki tietävät, nuukuus on toinen nimeni, joten ei liene yllätys, että myös neulojana käytän kaikki langat tarkasti. Nämä maailman ehkä toiseksi rumimmat sukat ovat juuri tuollaiset nuukuuden ilmentymät. Mielestäni sukkien teräosa on kiva, mutta varsi ei sovi sen kanssa yhteen, kun on niin tylsä mielikuvitukseton

Sukkien varret ovat keränjämiä, jotka puolitin, jotta raidoista edes  tulisi suunnilleen tasaiset, pääasiassa seiskaveikkaa. Teräosissa kulkee koko matkalla yhtenäinen ohut valkoinen lanka kaksinkertaisena ja loput ovatkin sitten tänä vuonna kutomieni sukkien päättelyjämiä, vaikka suurimman osan langoista päättelen jo neuloessani. Sukkien pinta on todellakin kirjava, sillä lyhimmät pätkät riittivät vain pariin kolmeen silmukkaan.  Yritin tasata langat niin, että molempiin tulisi sama määrä samanvärisiä pätkiä, vaikka järjestystä en sitten kutoessa katsonut, vaan nappasin kasasta ensimmäisen käteen tulevan pätkän neulottavaksi.


Tarkoituksellisesi jätin langoista sukkien sisälle hapsut. Ne kun toimivat samalla lämmittiminä sukkien sisällä. Sisäpuolelta sukista otettu kuva näyttää lähinnä sateenkaarenväriseltä siililtä.


 Joulupukin pakettiin nämäkin ovat menossa.

Ei kommentteja: