keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Kukkaresorisukat

Jälleen uusi yirtelmä, kukkaresorisukat. Tällä kertaa olen trendin huipulla, tää on nyt kevään "the neulejuttu", mökkisukkien ja lehtikuvioiden lisäksi.

Lankana kaksinkertainen Novitan Tico Tico jostain vuosien takaa.
Loin 65 silmukkaa  EDIT: purkuun meni, tuo silmukkamäärä oli aivan liikaa, sopivampi ison miehen kuin naisen sukkiin, aloitin uudelleen 55 silmukalla. (silmukkamäärän pitää olla viidellä jaollinen), kolme ensimmäistä kerrosta kudotaan kaksi nurin, kolme oikein.

Sitten tulee ensimmäinen kuviokerros: neulotaan 2 nurin, sitten neulotaan lenkki (kukan lehti) keskimmäisestä oikeasta silmukasta kolme kerrosta alempaa, sitten kolme oikeaa normaalisti ja taas lenkki samasta kohtaa kuin ensimmäinenkin lenkki. Tätä toistetaan koko kerros.

Toisella kuvio kerroksella neulotaan 2 nurin, nostetaan lenkki neulomatta, neulotaan kolme oikein ja nostetaan lenkki neulomatta. Jälleen toistetaan tätä koko kerros.

Kolmannella kerroksella neulotaan 2 nurin, lenkki ja ensimmäinen silmukka takareunasta yhteen, 1 oikein ja lenkki ja oikea silmukka etureunasta yhteen. Tämän tein siis toisin kuin ohjeissa sanotaan, koska vasenkätiselle neulojalle se luontui paremmin näin. Pääasia on, että kukat jäävät päälle ja näkyville.

Neljännellä kerroksella jatketaan joustinneuletta 2 nurin ja 3 oikein.

Kuvio alkaa taas viidennellä kerroksella. 



Ja jotta kunnia tulisi sille, kenelle kunnia kuuluu, käytin mallina Hääräämö-blogin ohje videota, joka löytyy täältä: KLIK

Varren jälkeen jatkoin kaksin kertaisella langalla sileää neuletta. Kantatilkun kudoin 25 silmukalla, kantapohjaan jätin 11 silmukkaa, puoli eron kompensoin nostamalla toiselta puolen 14 ja toiselta puolen 13 silmukkaa. Lopulta tasasin määrän 14 silmukkaan per puikko.


Nämä ainakin olivat onnistuneet, sillä anoppi ilahtui kovasti nimipäivälahjastaan. Päätyivät heti jalkaan ja kiitoksia tuli kolmeen kertaan.

Ei kommentteja: