lauantai 14. huhtikuuta 2018

Ron miel - kakku

Koska keksipohjakakut ovat mulle jotenkin "se juttu", johtuen ehkä siitä, että olen kotikotona saanut enemmän kuin kyllikseni sokerikakkupohjaisista kermakakuista - niitä kun meillä on tehty kaikkina mahdollisina versioina.

Tällä kertaa vähän eksoottisempaa ainesoaa vaativa versio tai siis koska tunnen Alkon valikoiman niin huonosti, niin en osaa sanoa, löytyisikö Alkosta kanarialaista hunaja-rommia. Jos ei löydy, niin seuraava Kanarian matka on perusteltu leivontatarvikkeiden hankkimiseen.


Pohjaan:
250g Digestive keksejä
2rkl hunajaa
125g voita

Täyte:
4 dl kermaa
1 prk vanilja tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 tl sitruunankuorta
1½ dl hunajarommia (1 dl suoraan sekaan ja ½dl liivatteisiin)
5 liivatelehteä

Pintakerros:
1dl Ron Mieliä
2 liivatelehteä

Teko perinteiseen tapaan: Liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Keksit murskaksi, voi ja hunaja sulatetaan ja kaadetaan keksimurskan sekaan. Levitetään pohjataikina kelmutettuun irtopohjavuokaan, joka laitetaan pakastimeen siksi aikaa, että muu täyte valmistuu. Kerma vaahdotetaan, lisätään mausteet, sokeri ja tuorejuusto. Viimeisenä mukaan 1 dl Ron Mieliä. Kuumennettaan ½ dl Ron Mieliä, johon laitetaan kuivaksi puristetut liotetut liivatteet ja tämä tasaisena nauhana muun täytteen sekaan. Täyte kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun varsinainen täyte on hyytynyt, valmistetaan pintakerros, liottamalla ensin liivatteita kylmässä vedessä. Tämän jälkeen ne lisätään kuiviksi puristettuina lämmitettyyn rommiin, seos kaadetaan kakun päälle ja annetaan hyytyä. Koristeeksi nomparelleja.

Ei kommentteja: