tiistai 16. syyskuuta 2014

Korjauspajalta

Siivotessa löytyi yllättävän paljon pikkuviallista korjattavaa, joten päätin pitää rouvan huolto illan lisäksi korjauspajaakin.

Pyykkikorimme on halpaa rottinkia, ja sen valitettavasti huomaa. Olen jo aikaisemmin korjannut sen reunaa silkkinauhalla, mutta nyt repsottikin sitten kannen kahva. Koska silkkinauha oli jo hyväksi todettu korjausmenetelmä, päätin käyttää sitä uudelleen. Nauhakin on kierrätysmateriaalia, peräisin erään suihkugeelin pakkauksesta, sopii värinsä puolesta melko täydellisesti.


Kieputin nauhan vain tuohon kahvan ympärille ja ompelin lopuksi kiinni.



Myös kotisuutarin tekemät työkenkien pohjalliset olivat käytössä kuluneet puhki, joten päätin askarrella myös sellaiset uudet.

Tällä kertaa käytin pahvin päälystämiseen vanhojen sammareiden kangasta, joka varmasti auttaa siihen, etteivät pohjalliset kulu niin nopeasti puhki ja katkea kuten edellisessä kuvassa näkyy. Päkiöihin ja kantapäihin vähän pemustetta kahden pahvin väliin  ja päälle vanhaa samettia.

Valmista tuli, itse asiassa tuo sametti naamioituu paremmin kuin pelkkä pahvi kengissä. Näiden lisäksi pyöräytin parit muutkin pohjalliset, ne vaan ihan pahvista, joka on työpaikan roskaa.

 

Ruskea satulalaukku on ollut haudattuna laatikkoon jo useamman vuoden ajan tietystä syystä. Etupuolelta laukku näyttää varsin hyvältä.

Sen sijaan kuva sivusta paljastaa totuuden.


 Vähän neulaa ja lankaa ja kas laukku näyttää aivan uudelta ja sitä voi taas käyttää.


 

Musta keskikokoinen laukkuni on myös ollut haudattuna kaappiin varmaan viisi vuotta, sillä ostin sille korvikkeen jo vuoden 2008 Brasilian reissua varten, koska laukku oli jo silloin rikki. Toisen puolen hihnasta korjasin ompelukoneella jo ennen tuota, mutta sitten alkoi toinen puoli repeillä. En uskaltanut käyttää laukkua, koska pelkäsin sen repeävän lopullisesti. Nyt sitten tajusin, että tuossahan on kiinnikkeenä ruuvit - Herra Kirjoitus testasi ruuvimeisseliä noihin ja ne aukesivat. Päätin siis kokoilla myös tämän laukun korjaamista.

Tarvemateriaaleina Herra Kirjoituksen poistoon menneistä Sieviläisistä nahkakengästä talteenotettua nahkaa ja kuumaliimaa.


Tuosta puuttuvat enää reiät, jotka teen siihen lävistäjällä ja sitten vain ruuvit paikalleen ja laukku käyttöön.

Ei kommentteja: