perjantai 6. marraskuuta 2015

Mun uudet tiskirätit

Kerroin aikaisemmin vaihtaneeni itselleni ison pussillisen lankoja ja keskeneräisiä töitä. Mietin kyllä pitkään, onko valkoinen liian arka väri tiskirätille, mutta koska tilkut olivat valmiina, eikä niille ollut muuta käyttöä päädyin kuitenkin pistämään ne tiskiräteiksi.


Koska suurin osa työstä oli tehty valmiiksi, sain rätit helposti viimeisteltyä yhden illan aikana. Muutaman ratkoin irti toisistaan. Valkoisesta beigeraidallisesta purin muutaman kerroksen. Kaikista päättelin langat. Epämääräisen muotoiseen violettiin isoäidin neliöön virkkasin pari kerrosta kiinteitä silmukoita valkoisella purkulangalla ja lisäsin kokoa virkkaamalla pari kerrosta pitkiä pylväitä  beigellä langalla.


Yhden illan työllä siis melkoinen kasa rättejä valmiina käyttöön.
 


Samassa kaupassa sain muuten tämän sinisen korinkin, jonka kulma pilkistää tuolta rättien alta. Korinkin suhteen olen suhteellisen epävarma, en tiedä pitäisinkö vai pistäisinkö kiertoon.


Pussissa on vielä yksi vihreä tilkku, joka kaipaa täydennystä ennen kuin on valmis rätiksi. Nyt pohdin vain jatkanko kyseistä oliivinvihreää ruskealla vai beigellä ja mitä teen vihreän ruskealla virkatulla tuubilla (sellaisenaan sillä ei ole käyttöä) ja beigellä akryylipuuvilla luomuksella, jolle sillekään ei taida olla käyttöä.

Pari sekunnin mietinnän jälkeen lykkäsin tuon beigen sävyisen akryylipuuvillaliinan keittiön pöydälle, ja otin siinä olevan liinan pesuun. Olkoon siinä sen aikaa, että osaan tehdä lopullisen päätöksen sen suhteen.

Ei kommentteja: